Η Anosis Robotics Academy διοργάνωσε στη Ρόδο με επιτυχία τον Διαγωνισμό Ρομποτικής UML
Ρόδος

Η Anosis Robotics Academy διοργάνωσε στη Ρόδο με επιτυχία τον Διαγωνισμό Ρομποτικής UML

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής UNKNOWN  MISSION LEAGUE 2024.Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε 9 πόλεις με συνολικά 162 ομάδες, με πάνω από 500 μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη την Ελλάδα.

Της άρτιας διεξαγωγής πανελληνίως επιμελήθηκε για 2η συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής HERΟ ενώ τη διοργάνωση, σε ό,τι αφορούσε την Ρόδο, ανέλαβε η Anosis Robotics Academy.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κολλεγίου Ρόδου συγκεντρώθηκαν τα μέλη 14 ομάδων από όλο το νησί. Σε μια αρκετά απαιτητική αποστολή, οι ομάδες κλήθηκαν να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ με σκοπό να μεταφέρει, διασχίζοντας μια αυτοσχέδια γέφυρα, ένα φορτίο και να το τοποθετήσει σε συγκεκριμένο σημείο.

Αν και ήταν η πρώτη φορά που πήραν μέρος σε διαγωνισμό Άγνωστης Αποστολής τα παιδιά αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό και επιτυχία την πρόκληση. Όλα τα παιδιά απόλαυσαν τη διαδικασία γεμίζοντας τον χώρο με χαρά, θετική ενέργεια και πολύ γνώση!

Στο τέλος του διαγωνισμού  όλα τα παιδιά παρέλαβαν βεβαίωση συμμετοχής ενώ οι 3 πρώτες ομάδες από την κατηγορία 9-12 ετών και 13-18 ετών πήραν μετάλλιο.

Συγκεκριμένα στην Κατηγορία 9-12 ετών την πρώτη θέση πήρε η ομάδα Robots2 από την Stream Academy, ενώ την δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν οι ομάδες Anosis 1 και Anosis 3 από την Anosis Robotics Academy.

Στην κατηγορία 13-18 ετών την πρώτη και τρίτη θέση πήραν οι ομάδες Anosis Robotics 1 και Anosis Robotics 2 και την 2 θέση η ομάδα Trelompompires από σχολείο των Καλυθιών.

Ευχαριστούμε θερμά το Κολλέγιο Ρόδου για την άψογη φιλοξενία στους άρτιους χώρους του, τα ζαχαροπλαστεία Στάνη για τα εδέσματα, το My Market  για τα  νερά και τους χυμούς και την εταιρεία Μελισσοκομική  για τις μπάρες.

Η Anosis Robotics Academy δεσμεύετε ότι με την ίδια όρεξη και ενθουσιασμό θα διοργανώσει τον διαγωνισμό και την επόμενη χρονιά έχοντας αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις από την φετινή διοργάνωση.