Περιφέρεια Πολιτική

Μητσοτάκης σε Περιφερειάρχες: Ενεργοποιείται δημόσια πλατφόρμα για τα έργα Να μη πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ (video)

Συνάντηση με τους Περιφερειάρχες έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά την εισήγησή του μεταξύ άλλων τόνισε ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή σε όλους και ότι αντίπαλος είναι τα προβλήματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της κυβέρνησης η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ελευθέριος Αυγενάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, η Γενική Γραμματέας Συντονισμού, Εύη Δραμαλιώτη και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, Ορέστης Καβαλάκης. Στη σύσκεψη παρέστη και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «προχωράμε στην αναπτυξιακή στρατηγική για όλη τη χώρα. Μαζί θα προχωρήσουμε στην εκτέλεση όλων των έργων της περιφέρειας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρχει «συνεκτική στρατηγική για την ανάπτυξη ενός παραγωγικού μοντέλου που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα απέναντι σε όλες τις προκλήσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα ενεργοποιήσουμε μια πλατφόρμα προσβάσιμη σε όλους για λεπτομερή ενημέρωση για τα έργα σε κάθε περιφέρεια και δήμο».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για συνεκτική περιφερειακή πολιτική για βελτίωση στην επίτευξη των στόχων «που έχουμε από κοινού».

«Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για όλους. Δύο φορές τον χρόνο πρέπει να συναντιόμαστε- θα εργαστούμε όλοι με καλή διάθεση – αντίπαλοι είναι μόνο τα προβλήματα» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία η συνάντηση αυτή να γίνεται τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, ώστε να παρακολουθούνται τα έργα που υλοποιούνται στις Περιφέρειες και μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει μία συνεκτική πολιτική και «να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο».

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τους άξονες της ορθής διαχείρισης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό σε όλες τις Περιφέρειες, των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη διαχείρισή τους καθώς και γύρω από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Παράλληλα, αναδείχθηκε η ανάγκη αξιοποίησης και του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, με στόχο την μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων, καθώς η αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων αυτών αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για τη χώρα μας να εκσυγχρονίσει το παραγωγικό μοντέλο και να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη και η ανθεκτικότητα των Περιφερειών.

 

 

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής:

Την πρώτη σύσκεψη εργασίας με τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis είχαμε χθες οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Με την παρουσία μεγάλου Κυβερνητικού κλιμακίου, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προτεραιότητες της κάθε Περιφέρειας της χώρας και την βελτίωση του κοινού βηματισμού για την αύξηση της αποτελεσματικότητας όλων.
Πιστοί στις αρχές της συνεργασίας στην βάση εθνικής στρατηγικής, οι δικές μας θέσεις είναι οι θέσεις των νησιών της πατρίδας μας. Των νησιών, που δίνουν πολλά, των νησιών που φέρνουν νίκες, ανάπτυξη, ανάταση, εισόδημα και θέσεις εργασίας.
Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, μαζί με τη γνώση επι των ζητημάτων που ο ίδιος έχει, είναι δύναμη εξέλιξης