Ρόδος: Βρέθηκαν οι χαλκογραφίες που εκλάπησαν από τη Φιλέρημο
Αστυνομικό

Ρόδος: Βρέθηκαν οι χαλκογραφίες που εκλάπησαν από τη Φιλέρημο Αναζητούνται οι δράστες

Εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί τα προσκυνητάρια που είχαν κλαπεί από την Φιλέρημο, στην ευρύτερη περιοχή του Καρακόνερου.

Οι έξι από τις χαλκογραφίες βρέθηκαν ακέραιες, όμως η μία είναι σπασμένη και θα αποκατασταθεί πριν επανατοποθετηθεί στη θέση της.

Η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη, ωστόσο η προανάκριση που συνεχίζεται επικεντρώνεται σε Ρομά από τον καταυλισμό του Κορακόνερου, από τον οποίο προσήχθησαν δέκα άνδρες και φέρεται ότι κάποιος από αυτούς υπέδειξε στους αστυνομικού πού ήταν κρυμμένα τα επτά προσκυνητάρια.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση σε μάντρες ανακύκλωσης μετάλλων σε όλη τη Ρόδο, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να καταλήξουν οι πολύτιμες χαλκογραφίες σε κάποιο χυτήριο.

Τα 14 φτιαγμένα από πέτρα μικρά παρεκκλήσια φέρουν το καθένα από ένα χάλκινο ανάγλυφο που αναπαριστούν τα πάθη του Χριστού στην πορεία του προς τον Γολγοθά και η κατασκευή τους χρονολογείται από την περίοδο της ιταλικής κατοχής.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκε σήμερα (Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024), από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, η κλοπή επτά επιτοιχιζομένων χαλκογραφιών αναπαράστασης των παθών του Χριστού, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί την 2 Φεβρουαρίου 2024 από τον αρχαιολογικό χώρο της Φιλερήμου στη Ρόδο.

Τις αφαιρεθείσες χάλκινες εικόνες εντόπισαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση, εγκαταλειμμένες σε υπαίθρια έκταση.

Οι χαλκογραφίες κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να αποδοθούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται.