Εκδηλώσεις

Ενημερωτική εκδήλωση για την αιμοδοσία στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου, στο Ροδίνι διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την αιμοδοσία, προσκαλώντας όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν και να ενημερωθούν για τη ζωτική σημασία που έχει η διαθεσιμότητα αίματος για τη σωτηρία ζωών.

Η εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 9:50-10:30πμ στο χώρο του σχολείου θα προσφέρει στους καθηγητές, μαθητές και γονείς την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την αιμοδοσία, να κατανοήσουν τη σημασία της, και να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτήν.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ειδικοί στον τομέα της αιμοδοσίας, οι οποίοι θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των μαθητών. Επίσης, θα υπάρξουν παραδείγματα επιτυχημένων περιπτώσεων αιμοδοσίας και θα δοθούν κίνητρα για τη συμμετοχή σε αυτήν τη σημαντική πράξη αλληλεγγύης.

Καλούνται όλοι οι καθηγητές, μαθητές και γονείς να συμμετάσχουν ενεργά και να μοιραστούν αυτήν την εμπειρία, καθώς η αιμοδοσία έχει σημαντική επίδραση στην υγεία και τη ζωή των ανθρώπων.