Σύμη: Καταδίωξη σκάφους με μετανάστες
Αστυνομικό

Σύμη: Καταδίωξη σκάφους με μετανάστες Συνελήφθη ο διακινητής

Στον εντοπισμό και τη διάσωση οκτώ μεταναστών αλλά και τη σύλληψη του 24χρονου διακινητή τους προχώρησε το Λιμενικό Σώμα το βράδυ του Σαββάτου.

Η ανακοίνωση για τους μετανάστες που εντοπίστηκαν προς τις βόρειες ακτές της νότιας Σύμης αναφέρει ότι «τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, από τις ακτές της Τουρκίας».

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης πραγματοποιήθηκαν φωτεινά και ηχητικά σήματα από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους δεν ανταποκρίθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ακινητοποίησε το ταχύπλοο και περισυνέλεξε εννέα μετανάστες, εκ των οποίων μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Αμέσως της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα να τις ανακτήσει.  Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στον λιμένα νότιας Σύμης, ενώ η γυναίκα και δύο ακόμη άτομα που έχρηζαν περίθαλψης μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Ρόδο και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 24χρονος εκ των ανωτέρω, τον οποίο αναγνώρισαν και υπέδειξαν οι υπόλοιποι ως τον διακινητή – κυβερνήτη του σκάφους.