Τουρισμός

HolidayCheck: Η Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι

Η Ρόδος και η Κρήτη είναι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών για τους οποίους έχουν ξεκινήσει ήδη οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024 από τις γερμανόφωνες αγορές, με την Τουρκική Ριβιέρα να βρίσκεται στην πρώτη θέση της ζήτησης.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία κρατήσεων που συγκεντρώνει μέχρι στιγμής η γερμανόφωνη πλατφόρμα ταξιδιωτικών κρατήσεων HolidayCheck για το επερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στους δημοφιλείς προορισμούς είναι επίσης η Μαγιόρκα ενώ η Γκραν Κανάρια παρουσιάζει σημαντική αύξηση της ζήτησης για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η πλατφόρμα καταγράφει την τάση των Γερμανών να μειώνουν ελαφρώς τη διάρκεια των διακοπών τους για το 2024 έναντι της προηγούμενης χρονιάς, με τις οικογένειες να σκοπεύουν να δαπανήσουν κατά μέσο όρο 10 ημέρες στις διακοπές τους, έναντι 12 το 2023.

Στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, οι οικογένειες δαπανούν περί τα 4.200 ευρώ για το 10ήμερο των διακοπών τους, και, δεδομένης της συντομότερης διάρκειας των διακοπών από πέρυσι, αυτό συνεπάγεται αύξηση των δαπανών κατά 3% σε ετήσια βάση. Οι τιμές σε Κρήτη, Κω και Ρόδο διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στα 4.312 ευρώ, στα 4.303 ευρώ και στα 4.245 ευρώ αντίστοιχα.

Ενδεικτικά, το μέσο κόστος διακοπών μίας εβδομάδας αυτό το καλοκαίρι με οργανωμένο πακέτο για μια οικογένεια με 2 παιδιά σχολικής ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών και των γευμάτων, σύμφωνα με τα δεδομένα Δεκεμβρίου της πλατφόρμας, είναι…

Κρήτη 4.312 ευρώ

Κως 4.303 ευρώ

Ρόδος 4.245 ευρώ

Λανθαρότε 4.637 ευρώ

Ντουμπάι 4.580 ευρώ

Τουρκικά Παράλια 4.246 ευρώ

Γκραν Κανάρια 4.207 ευρώ

Τενερίφη 4.039 ευρώ

Φουερτεβεντούρα 4.025 ευρώ

Τουρκική ριβιέρα 3.958 ευρώ

Marsa Alam/El Quseir 3.857 ευρώ

Hurghada/Safaga 3.698 ευρώ

Μαγιόρκα 3.567 ευρώ

Τυνησία 3.034 ευρώ

Η HolidayCheck διαπίστωσε ότι από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο οι προσφορές προκρατήσεων μπορεί να ρίξουν σημαντικά τις τιμές. Συγκεκριμένα, οι τιμές για Ντουμπάι, Κρήτη, Αίγυπτο, Γκραν Κανάρια και Τυνησία μειώθηκαν κατά την φθινοπωρινή περίοδο. Η Τουρκική Ριβιέρα, η Φουερτεβεντούρα και η Μαγιόρκα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα τιμών, ενώ αυτή τη στιγμή αυξητικά κινούνται οι τιμές διακοπών στην Κω, τη Ρόδο, τα παράλια της Τουρκίας, τη Λανθαρότε και την Τενερίφη.

Ακριβότερες κατά 2% οι Πασχαλινές αποδράσεις για τους Γερμανούς το 2024

Παράλληλα, για το Πάσχα (αναφέρεται στην περίοδο Μάρτιος – Απρίλιος), δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών παραμένει η Τουρκία, με ισχυρό ενδιαφέρον για Ισπανία, Ελλάδα και Αίγυπτο.

Πρώτος προορισμός στις προτιμήσεις των γεμανόφωνων επισκεπτών της πλατφόρμας είναι η Τουρκική Ριβιέρα, με τις τιμές της να παραμένουν σταθερές σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2023 και σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επίπεδα. Ακολουθεί η Χουνργκάντα και το Marsa Alam που όμως είναι πιο ακριβές επιλογές για την περίοδο του Πάσχα και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Μαγιόρκα με πτωτική τάση τιμών. Οι τιμές στους 15 κορυφαίους προορισμούς παρουσιάζουν μέση αύξηση 2%.

πηγή: tornosnews.gr