Νότιο Αιγαίο Τουρισμός

Αγγελική Χονδροματίδου στον RV: Το “Rhodes Co Lab” project περνά στο δεύτερο στάδιο της υλοποίησής του

Διαδοχικά στρογγυλά τραπέζια με όλους τους εταίρους του φιλόδοξου προγράμματος που θα μετατρέψει τη Ρόδο στον πρώτο βιώσιμο προορισμό παγκοσμίως

«Η Ρόδος είναι ο μόνος προορισμός που με τον Όμιλο TUI έχει σχεδιάσει ένα ολιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και του περιβάλλοντος σε μία τεράστια πρόκληση και είναι το μεγάλο στοίχημα. Η Ρόδος είναι το πρώτο παγκόσμιο παράδειγμα ολιστικού μετασχηματισμού, ενός προορισμού με στόχο τη μακροπρόθεσμη ευημερία των κατοίκων και του φυσικού της περιβάλλοντος, μετασχηματίζοντας την βασιζόμενη στον τουρισμό και την οικονομία της, σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας».

Αυτό δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, η Αγγελική Χονδροματίδου, project manager του Rhodes Co-Lab, με αφορμή την έναρξη μιας σειράς στρογγυλών τραπεζιών με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών φορέων που συμμετέχουν ενεργά στο project, το οποίο περνά στο δεύτερο στάδιο της υλοποίησής του, με την εξειδίκευση προτάσεων που θα του δώσουν την τελική του μορφή.

Το πρώτο στρογγυλό τραπέζι έγινε χθες με τους ξενοδόχους, στην αίθουσα εθιμοτυπίας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη και σήμερα ακολούθησε το δεύτερο με τους τουριστικούς πράκτορες.

Στόχος του project που τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι, η Ρόδος να γίνει το πρώτο παγκόσμιο παράδειγμα ολιστικού μετασχηματισμού ενός προορισμού με στόχο τη μακροπρόθεσμη ευημερία των κατοίκων και του φυσικού της περιβάλλοντος, μετασχηματίζοντας την βασιζόμενη στον τουρισμό οικονομία της σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας.

Η στρατηγική μετάβασης της Ρόδου σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό εκπονήθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της TUI με τηνPRICE WATERHOUSE COOPERS BUSINESS SOLUTIONS ΑΕ, μέσα από μια ευρύτατη διαβούλευση με τους εταίρους, μέσα από την οποία προέκυψαη οι συγκεκριμένοι στόχοι και οι δεσμεύσεις που το Rhodes Co Lab  θέτει για την επόμενα χρόνια:

 

Η στρατηγική του The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination εξειδικεύεται σε  3 πυλώνες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την προώθηση της κοινωνικής ανάπτυξης και της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη  διασφάλιση οικονομικής ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.  Οι τρεις αυτοί πυλώνες εξειδικεύονται σε 6 στρατηγικές προτεραιότητες και 26 επιμέρους δράσεις,  που θέτουν για τη Ρόδο τον πήχη της κλιματικής ουδετερότητας 20 χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τον εθνικό στόχο. Ο σχεδιασμός υλοποιείται με συγκεκριμένα  χρονοδιαγράμματα και πόρους χρηματοδότησης, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 250 εκατ. ευρώ.

 

ΠΗΓΗ   RealVoice