Ρόδος

Νέα Τοπική Συλλογική Σύμβαση για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων υπεγράφη στο ΕΚΡ

Νέα τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου υπεγράφη στις εγκαταστάσεις του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

 Το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων “ο Κολοσσός”, σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

Σήμερα, 15 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή, στα γραφεία του Ε.Κ.Ρ, παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, κου Μιχαλάκη Χρήστου, του Προέδρου και Γεν. Γραμματέα του Ε.Κ.Ρ, συν. Εγγλέζου Παναγιώτη και Φραντζολάκη Γιώργο και του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και Γεν. Γραμματέα του Σωματείου μας, συν. Κρυστάλλη Γιώργο, Καρπαθάκη Θεόφιλου και Ζιγροτάκη Άγγελου, υπεγράφη η ανανέωση της Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία έχει ισχύ για τρία (3) χρόνια και αποφέρει αύξηση σε ποσοστό 13% σε βάθος τριετίας. Αναλυτικά για τον πρώτο χρόνο, η Σύμβαση προβλέπει αύξηση σε ποσοστό 6%, το δεύτερο 4% και τον τρίτο χρόνο 3%.

Το Σωματείο μας για ακόμη μία φορά μέσα από συντονισμένες προσπάθειες και μέσα από τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει το προηγούμενο διάστημα καταφέρνει και υπογράφει μία σύμβαση η οποία ανταποκρίνεται στα αιτήματα και τις ανάγκες των συναδέλφων.

Δηλώνουμε ότι ο επόμενος στόχος του Σωματείου είναι η Σύμβαση αυτή να κηρυχθεί υποχρεωτική για όποιον δραστηριοποιείται στον τομέα μας στο νησί της Ρόδου και για το σκοπό αυτό είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με όποιον διαφωνεί με το δίκαιο αίτημά μας.