Αστυνομικό

Ρόδος : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών με αφορμή τον τραυματισμό του συναδέλφου τους στου Ρέντη

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με φόντο τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Ρόδο , ενώνοντας τη “φωνή” τους με την αγανάκτηση χιλιάδων αστυνομικών πανελλαδικά που παραμένουν σοκαρισμένοι από τη δολοφονική επίθεση.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από οργισμένους αστυνομικούς για τον 31χρονο που χαροπαλεύει

“Η σκληρή πραγματικότητα όπως διαμορφώθηκε με τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου Γεωργίου Λυγγερίδη κατόπιν της δολοφονικής επίθεσης την οποία δέχθηκε την ώρα του καθήκοντος, μας αναγκάζει να προβούμε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας”, ανέφεραν στη σχετική ανακοίνωσή τους, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι (12.00) στα γραφεία της Αστυνομίας στη Ρόδο.

Φωνάζοντας “Ως εδώ”, οι αστυνομικοί εξέφρασαν σε κάθε τόνο την ανάγκη να σταματήσει να μολύνει τον αθλητισμό και την κοινωνία ο χουλιγκανισμός οπαδών ομάδων, οι οποίοι δυστυχώς, δεν διστάζουν να προβούν σε ακραίες επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Σημειώνεται πως, παρόμοια κινητοποίηση έγινε σήμερα και στις άλλες δύο έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας του Νοτίου Αιγαίου, στους ανοικτούς χώρους των Αστυνομικών Μεγάρων και συγκεκριμένα στη Σύρο (14.00) και στην Κω (14.00).

 

Σήμερα Δευτέρα (11-12-2023) στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας του Νοτίου Αιγαίου, εξωτερικά των Αστυνομικων Μεγαρων θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα ως προς την ώρα:

12.00′ στη Ρόδο

14.00′ στη Σύρο και την Κω.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τους αθλητικούς φορείς, τα Μ.Μ.Ε. και την κοινωνία των πολιτών να φωνάξουν ¨ΩΣ ΕΔΩ¨, ενώνοντας τη φωνή τους με τη δική μας, όπως έχουν πράξει και σε άλλες

Σε ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Αστυνομικών επισημαίνει:

«Οργή και θλίψη διακατέχει σήμερα όλο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την δολοφονική επίθεση εις βάρος του συναδέλφου μας που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του και ελπίζουμε χωρίς μοιραία κατάληξη.

Οργή για αυτούς που με ξεκάθαρα ανθρωποκτόνο πρόθεση επιτέθηκαν σε ένα όργανο της Πολιτείας την ώρα που έκανε τη δουλειά του, σε ένα αστυνομικό που έβγαζε το μεροκάματο του.

Οργή για όλους αυτούς που συγκαλύπτουν, υποθάλπουν, υποστηρίζουν, μισθοδοτούν τις αγέλες των δίποδων χούλιγκαν με τα ζωώδη ένστικτα είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες Π.Α.Ε, Κ.Α.Ε. κτλ είτε είναι “παράγοντες” του αθλητισμού, είτε οποιοσδήποτε άλλος.

Θλίψη για τον Ελληνικό Αθλητισμό, ο οποίος από προϊόν πολιτισμού έχει καταντήσει καταφύγιο κάθε λογής εγκληματικών υποκειμένων που με πρόσχημα αυτόν εκδηλώνουν τα πιο απάνθρωπα και κακοποιά τους ένστικτα.

Θλίψη για το κατάντημα της Ελληνικής Κοινωνίας που ανέχεται εγκληματικές συμπεριφορές και δεν αντιδρά προκειμένου να τις καταδικάσει και να τις απομονώσει.

Θλίψη για την Ελληνική Πολιτεία, η οποία καταδέχεται να είναι θεατής όλης αυτής της κατάστασης, αφήνοντας τους λειτουργούς της να γίνονται βορά των δολοφονικών προθέσεων των εγκληματικών στοιχείων που έχουν παρεισφρήσει στον αθλητισμό. Πόσο μάλλον, όταν αυτό γίνεται, προκειμένου να απαλλαχθούν από τις ποινικές και άλλες ευθύνες οι ιδιοκτήτες και οι υπεύθυνοι των μεγάλων σωματείων, και να μετακυληθούν οι ευθύνες στα όργανα της Πολιτείας δηλαδή στην Ελληνική Αστυνομία και στο προσωπικό της.

Καλούμε όλους να προσευχηθούν μαζί μας για τη ζωή του με δολοφονική πρόθεση τραυματισθέντος συναδέλφου μας.

Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να διακόψει άμεσα σήμερα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων.

Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να σταματήσουν από ταύτης τη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, χωρίς καμία καθυστέρηση και καμία δικαιολογία. Με έναν αστυνομικό να χαροπαλεύει και την οικογένειά του, αλλά και όλους εμάς να αγωνιούμε για τη ζωή του, καμία δικαιολογία δεν γίνεται αποδεκτή.

Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα και να αναζητήσει τις ευθύνες, όσο ψηλά και αν αυτές υπάρχουν σε επίπεδο ιδιοκτησιών που ουσιαστικά λειτουργούν ως ηθικοί αυτουργοί σε δολοφονικές ενέργειες.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τους αθλητικούς φορείς, τα Μ.Μ.Ε. και την κοινωνία των πολιτών να φωνάξουν ¨ΩΣ ΕΔΩ¨, ενώνοντας τη φωνή τους με τη δική μας, όπως έχουν πράξει και σε άλλες περιπτώσεις.

Ελπίζουμε, ο συνάδελφός μας να ξεπεράσει τον κίνδυνο και το αίμα που έχασε να είναι το τελευταίο που χύνεται, από έναν εργαζόμενο”

 

Διαμαρτυρία αστυνομικών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μετά τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφού τους.

Η με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οργανωμένη επίθεση εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες” αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

«Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής» τονίζει και προσθέτει:

«Αυτήν την κραυγή αγωνίας, που φτάνει από χθες στην Ομοσπονδία μας από κάθε γωνιά της Χώρας, αποφασίσαμε να την εξωτερικεύσουμε έντονα και στοχευμένα τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14.00 μ.μ. στις κατά τόπο έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας».