Δήμος

Απάντηση για τα… “πόμολα” του δήμου Ρόδου από Δώρο Κωνσταντίνου και Τέρη Χατζηιωάννου

«Όλα είναι δήμος», είναι η απάντηση της δημοτικής αρχής Ρόδου, δια των αρμοδίων εκπροσώπων της, στα όσα κατήγγειλε κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κολιάδηςσχετικά με το οικονομικό κομμάτι και ότι φέτος η ΔΕΡΜΑΕ ανέλαβε όλο το κόστος των εκδηλώσεων αφού ο ΔΟΠΑΡ δεν πήρε ολόκληρη την επιχορήγηση από τον δήμο.

Για τα όσα είχε πει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου, ρωτήθηκε χθες, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του εορταστικού προγράμματος, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, κ. Δώρος Κωνσταντίνου, ο οποίος υπενθυμίζεται είναι αυτός που διαδέχθηκε τον κ. Κολιάδη στην προεδρία της ΔΕΡΜΑΕ, και είπε χαρακτηριστικά:

«Εμείς δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να διαχωρίσουμε ούτε ΔΟΠΑΡ ούτε ΔΕΡΜΑΕ, ούτε δήμος. Όλα είναι ένα κομμάτι της δημοτικής αρχής.

Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία…ούτε θα μπω να σχολιάσω το οικονομικό κομμάτι. Σημασία για τον πολίτη της Ρόδου έχει το αποτέλεσμα που θα βγει για το νησί της Ρόδου…».

Και συνέχισε: «Και πέρυσι, όμως, οφείλω να πω, ότι ένα μεγάλο κομμάτι των εκδηλώσεων καλύφθηκε από τη ΔΕΡΜΑΕ. Τι ξεχωριστό έχει φέτος δηλαδή η ΔΕΡΜΑΕ που δεν είχε πέρυσι. Απλά φέτος ήταν και η συμμετοχή του ΔΟΠΑΡ. Φέτος εξ ολοκλήρου θα το καλύψει η ΔΕΡΜΑΕ.

Ποια η διαφορά, δηλαδή; Υπάρχει κάποια διαφορά;», για να καταλήξει λέγοντας με νόημα: «Τα… πόμολα, πάντως, στη ΔΕΡΜΑΕ υπάρχουν. Και οι πόρτες. Μπορεί να είναι λίγο χαλασμένα. Έτσι, τα βρήκα από τον προκάτοχό μου, τον κ. Κολιάδη!».

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος είχε δηλώσει ότι εντυπωσιάστηκε που…βρήκε τα πόμολα στις πόρτες.

Σημειώνεται ότι, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, ο κ. Κωνσταντίνου θα κάνει κι έναν απολογισμό για τα υποκαταστήματα της Εταιρείας, λέγοντας μάλιστα ότι από το ξεκίνημα της προεδρίας του είχαν μία συνεχή και πλούσια δραστηριότητα, και με πολιτιστικά, και με αθλητικά, «γενικά μία δραστηριότητα με την οποία δείξαμε απέναντι στον πολίτη της Ρόδου τον απόλυτο σεβασμό, όπως του αρμόζει», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Τέρης Χατζηιωάννου, θέλησε να πει: «Ο ΔΟΠΑΡ είναι σε μία διαδικασία κατάργησης, ουσιαστικά ενσωμάτωσης στον δημοτικό μηχανισμό, που σημαίνει ότι ακολουθεί κάποιες διαδικασίες, ως οφείλει, με εγκυκλίους που έρχονται διαρκώς από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτό το οποίο έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι ότι και η ΔΕΡΜΑΕ αλλά και ο ρόλος και το καταστατικό της προβλέπουν αυτό το οποίο κάνει, δηλαδή και εκδηλώσεις στο πλαίσιο επικοινωνίας και διαφήμισης».

Eπειδή και το καλοκαίρι ένα πολύ μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων το είχε αναλάβει η ΔΕΡΜΑΕ, θέλησε ακόμη να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την Εταιρεία και τον κ. Κωνσταντίνου αλλά και να ξεκαθαρίσει κάτι που δεν έχει γίνει πολύ κατανοητό, ότι η εμπλοκή της ΔΕΡΜΑΕ στο κομμάτι που έχει να κάνει με σημαντικές εγκαταστάσεις όπως το κλειστό Καλλιθέας, «τρέχει» τον δήμο της Ρόδου σε μία νέα εποχή.

«Εκεί έχουν γίνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που δίνουν τη δυνατότητα ήδη να έχουν γίνει πολύ μεγάλες εκδηλώσεις, παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως ήταν το τουρνουά «Νίκος Γκάλης» στη συνέχεια το “Super cup” και ήταν ένα σημαντικό κομμάτι που έλειπε όλα αυτά τα χρόνια από ένα γήπεδο που μπορεί να ωφελήσει τα επόμενα χρόνια οτιδήποτε σημαντικό, μεγάλο, υπάρχει στον τόπο μας», είπε ακόμη.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εξαιρέθηκε το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του δήμου από την κατάργηση των Νομικών Προσώπων, λέγοντας ότι ήταν κάτι αυτονόητο από την πολιτεία διότι, πέρα από την ιστορικότητά του, έχει πολύ μεγάλη σημασία να παραμείνει διότι ένα πολύ μεγάλο μέρος και της λειτουργίας και της περιουσίας του οφείλεται και στις δωρεές.

Πηγή Ροδιακή