Στο Ντουμπάι για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή ο Γιώργος Χατζημάρκος
Περιβάλλον Περιφέρεια

Στο Ντουμπάι για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή ο Γιώργος Χατζημάρκος

Στο Dubai, για την 28η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος  ο οποίος προσκλήθηκε ως ομιλητής σε εκδήλωση με τίτλο «Outlook of the Greek Energy Sector towards 2030» («Προοπτικές του Ελληνικού Ενεργειακού Τομέα προς το 2030» που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Περιφερειάρχης , συμμετέχει στη διεθνή σύνοδο ως ένας εκ των ομιλητών, ως αποτέλεσμα της διεθνούς αναγνώρισης των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον ενεργειακό μετασχηματισμό και την πράσινη μετάβαση.

 

Γ.Χατζημάρκος: Στην διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, COP28, που διεξάγεται στο Dubai, βρισκόμαστε σήμερα για να μιλήσουμε για το παράδειγμα του Νοτίου Αιγαίου.

 

O περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media αναφέρει τα εξής: 

Στην διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, COP28, που διεξάγεται στο Dubai, βρισκόμαστε σήμερα για να μιλήσουμε για το παράδειγμα του Νοτίου Αιγαίου.
Για τις πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από νησιά μας και τα αποτελέσματα τους ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο.
Ναι, στα νησιά μας έγινε δουλειά. Πολλή δουλειά και με σπουδαία αποτελέσματα. Σε αυτή την παγκόσμια αγωνία συμμετέχουμε, και αυτή την φορά όχι με λόγια και προθέσεις.
Mε το πρόγραμμα “Just go Zero” της Τήλου, το πρόγραμμα “GR-Eco Islands” που ξεκίνησε από την Χάλκη, το “e-Μοbility on demand” της Αστυπάλαιας και το “The Rhodes Co-Lab” της Ρόδου.
Σήμερα, το ειδικό θέμα συζήτησης είναι η πορεία μετάβασης σε περιβάλλον μηδενικών απορριμμάτων, ένας εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος που έγινε πραγματικότητα σε ένα νησί μας και μιλάει για αυτό, πραγματικά όλος ο πλανήτης.
Στην νησάρα Τήλο, όπου μαζί με τον Δήμο Τήλου και την ελληνική εταιρεία που εξάγει τεχνογνωσία Polygreen, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Για όλο τον κόσμο, από το Νότιο Αιγαίο✌️