Γ.Χατζημάρκος : Το Φράγμα Κρητηνίας είναι ένα από τα πολλά βασανισμένα έργα που έρχεται από πολύ παλιά, παίρνει επιτέλους μορφή !!
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος : Το Φράγμα Κρητηνίας είναι ένα από τα πολλά βασανισμένα έργα που έρχεται από πολύ παλιά, παίρνει επιτέλους μορφή !!

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Φράγματος Κρητηνίας, ενός από τα πιο ταλαιπωρημένα έργα στο νησί της Ρόδου, σύμβολο μιας εποχής που άφησε πίσω της άπειρα εργοτάξια “φαντάσματα” και αντικείμενο μιας αδιέξοδης συζήτησης που διέτρεξε τρεις ολόκληρες δεκαετίες, από την δεκαετία του 90, οπότε το έργο ξεκίνησε, για να καταλήξει, βαλτωμένο, στα χέρια της σημερινής Περιφερειακής Αρχής του Γιώργου Χατζημάρκου.
Το Φράγμα Κρητηνίας κατασκευάζεται στον χείμαρρο Λίνερο, περίπου 2,50km πριν την εκβολή του στη θάλασσα πλησίον του οικισμού της Κρητηνίας.
Η κατασκευή του έργου έχει σκοπό τη δημιουργία ταμιευτήρα ωφέλιμης χωρητικότητας 2.100.000,00m3 περίπου για την εξυπηρέτηση αρδευτικών αναγκών 3.000,00 στρεμμάτων και υδροδοτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής.
O περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής :
“Το Φράγμα Κρητηνίας είναι ένα από τα πολλά βασανισμένα έργα που έρχεται από πολύ παλιά. Πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να το δούμε να παίρνει επιτέλους μορφή.
Σήμερα βρίσκεται στα 42 μέτρα ύψος και του λείπουν ακόμα 20 μέτρα για την ολοκλήρωση του.
Όπως και άλλα πολλά έργα που έφτασαν στα χέρια μας βασανισμένα και ξεχασμένα, πήρε και αυτό τον δρόμο του. Και πλέον όλοι γνωρίζουν ότι στα δικά μας χέρια τα έργα κατασκευάζονται. Άλλα με γοργό ρυθμό και άλλα με τον χρόνο που επιβάλουν ιδιαίτερες, κατά περίπτωση, καταστάσεις. Όμως, όλα φτιάχνονται, ολοκληρώνονται, δεν ξεχνιούνται και πολύ περισσότερο ουδέποτε εγκαταλείπονται.”