Δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Ρόδος-Κολοσσός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου
Ρόδος

Δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Ρόδος-Κολοσσός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός προχώρησε στη δωρεά τριών (3) Πλωτών Αντλιών Πυρόσβεσης και μιας φορητής τροχήλατης βενζινοκίνητης αντλίας, ικανοποιώντας ένα ζωτικής σημασίας αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Η παράδοση των πλωτών αντλιών πυρόσβεσης έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 2023 παρουσία του Πυράρχου Νικήτα Βενιού, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και του Επιπυραγού Δημητρίου Μενεμενλή, Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Γραφείου Πυρασφάλειας Πυροσβεστικής Διοίκησης Νομού Δωδεκανήσου και παραδόθηκαν από τον Διοικητή της 2475 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, ροταριανό  Δημήτρη Μπέκο και την Πρόεδρο του Ομίλου Βάσω Μουτάφη.

Από το Ροταριανό Όμιλο Ρόδος- Κολοσσός προσφέρθηκαν επίσης  10 πυροσβεστικοί σωλήνες στους εκπροσώπους των Εθελοντικών Οργανώσεων της Πυροπροστασίας Ρόδου, ΕΟΠΚ Cb Δωδεκανήσου κους Νικόλαο Κουβάκη Πρόεδρο και Παντελή Συκόφυλλο Ταμία.

 

Στη συνέχεια ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου με συντονιστή τον Πύραρχο Νικήτα Βενιό και υπεύθυνο της άσκησης τον Υποπυραγό Φώτη Κωστούδη, πραγματοποίησε άσκηση με εικονικό σενάριο φωτιάς και χρήση των τριών αντλιών στην πισίνα του Ξενοδοχείο Apollo Beach στο Φαληράκι της Ρόδου.

Οι πόροι για τη δωρεά προήλθαν από το διεθνές ταμείο “Disaster Response Grant” του Ροταριανού Ιδρύματος, κατόπιν αιτήματος της 2475 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, μετά τις καταστροφικές φωτιές του Ιουλίου 2023, για την προστασία της Ρόδου.

 

Οι τρεις αυτές πλωτές αντλίες θα βρίσκονται στις έδρες των τριών πυροσβεστικών σταθμών του νησιού, ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά σε οποιαδήποτε ανοιχτή πηγή ύδατος, προκειμένου απρόσκοπτα και χωρίς την ανάγκη ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή να γίνεται η τροφοδοσία μεγάλων οχημάτων (δοτών ύδατος) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα μεγαλύτερα αυτά πυροσβεστικά οχήματα με τη σειρά τους, θα τροφοδοτούν τα μικρότερα επαγγελματικά και εθελοντικά οχήματα στο πεδίο.

Η στήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ρόδου με τις πλωτές αντλίες πυρόσβεσης ενισχύει σημαντικά την τοπική πυροσβεστική φαρέτρα ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βέλτιστη πρακτική,  καθώς θα είναι πλέον από τις ελάχιστες Υπηρεσίες πανελληνίως που τις διαθέτει.

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός συνεχίζει τη δράση και το ουσιαστικό έργο του στην τοπική κοινωνία και τα μέλη του είναι δίπλα στους πολίτες και τις αρχές της Ρόδου.