Αστυνομικό

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για διευκόλυνση μη νόμιμων μεταναστών στη Ρόδο

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για διευκόλυνση μη νόμιμων μεταναστών στη Ρόδο

Οι δράστες παρέλαβαν και μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα παράνομα εισερχόμενα άτομα από τρίτες χώρες

Καταχέσθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 1.750€, 690$ κ.α.

 

Συνελήφθησαν σήμερα (Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023) στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), δύο αλλοδαποί ηλικίας 42 και 47 σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά – διευκόλυνση παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών και οπλοκατοχή.

Όπως διακριβώθηκε, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας οι δράστες σήμερα πρώτες πρωινές ώρες παρέλαβαν δύο φορές από παραλιακή περιοχή της Ρόδου συνολικά δεκατρείς παράτυπα εισερχόμενους μετανάστες τους οποίους μετέφεραν και αποβίβασαν σε πλατεία χωριού.

Ειδικότερα ο 42χρονος ενεργούσε ως μεταφορέας χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ενώ ο 47χρονος τους συνόδευε με δεύτερο όχημα επιτηρώντας τη διαδρομή που ακολουθούσαν προς αποφυγή εντοπισμού τους από αστυνομικούς ή πολίτες.

 

Οι παράτυποι μετανάστες αμέσως μετά την αποβίβαση τους ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς και προσήχθησαν.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Δύο Ι.Χ.Ε. ως μέσα μεταφοράς παράτυπων μεταναστών
•    Τα χρηματικά ποσά των 1.750 ευρώ και 690 δολαρίων Η.Π.Α.
•    Τρία κινητά τηλέφωνα
•    Πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Η σύλληψη εντάσσεται στην εφαρμογή επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αποτελεσματική αποτροπή και αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.