Αλέξανδρος Κολιάδης: "Επικοινωνιακά Πυροτεχνήματα οι δηλώσεις Α.Λοβέρδου Παντελής ασέβεια στο δικαστικό σώμα"
Δήμος

Αλέξανδρος Κολιάδης: “Επικοινωνιακά Πυροτεχνήματα οι δηλώσεις Α.Λοβέρδου Παντελής ασέβεια στο δικαστικό σώμα”

 

“Πυροτεχνήματα που στόχο έχουν να δημιουργήσουν θόρυβο επικοινωνιακό”, χαρακτήρισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης, τα όσα οι δύο νομικοί σύμβουλοι της απερχόμενης δημοτικής αρχής , Ανδρέας Λοβέρδος και Λάμπρος Πάσχος, υποστήριξαν, όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου, αναφέρομενοι στο περιεχόμενο και την τεκμηρίωση της ένστασης που κατέθεσαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και η οποία θα εκδικαστεί τελικά,  όπως άλλωστε και η αντένσταση της παράταξης Κολιάδη, στις 14 Δεκεμβρίου, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

 

“Κεραυνοί” του Αλ. Κολιάδη κατά Λοβέρδου και απερχόμενης Δημοτικής Αρχής: Ανδρεία, τιμή και ήθος είναι να αποδεχόμαστε και τη νίκη και την ήττα” 

Γιατί οι νομικοί σύμβουλοι του Α. Καμπουράκη δεν συμπεριέλαβαν στην ένσταση τις καταγγελίες που τώρα εμφάνισαν, για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που πήραν τους εκλογικούς σάκους στα σπίτια τους και γιατί δεν προσέφυγαν στον εισαγγελέα, διερωτήθη ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου ο οποίος περιέγραψε με μαύρα χρώματα την οικονομική διαχείριση του Δήμου και των Επιχειρήσεών του

 

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου Ρόδου, ο κ. Κολιάδης πλαισιωμένος   από τους δύο νομικούς συμβούλους της παράταξής του, κκ Μαυρομάτη και Χαλκιά, έκανε λόγο για πυροτεχνήματα από πλευράς του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ στους υπαινιγμούς περί εμπλοκής τους σε πρακτικές νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος , διερωτήθη  γιατί οι νομικοί σύμβουλοι του Α. Καμπουράκη δεν συμπεριέλαβαν στην ένστασή τους τις καταγγελίες που τώρα ξαφνικά  εμφανίζουν για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που – όπως υποστηρίζουν – πήραν τους εκλογικούς σάκους στα σπίτια τους,  γιατί δεν προσέφυγαν στον εισαγγελέα, ενώ προκάλεσε να δώσουν τα ονόματα αυτών των δικαστικών εκπροσώπων στη δημοσιότητα, καθώς και τα εκλογικά αποτελέσματα των σάκων που βγήκαν εκτός δικαστικού μεγάρου.

Σημείωσε δε ότι η προαναγγελία της προσφυγής στο ΣτΕ,  συνιστά έμμεση παραδοχή από την πλευρά Καμπουράκη, ότι η εκδίκαση της ένστασης δεν θα αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα.

“Ανδρεία, τιμή και ήθος είναι να αποδεχόμαστε και τη νίκη και την ήττα στη ζωή μας. Δεν συνέβη πουθενά στη χώρα να μην αποδέχονται το εκλογικό αποτέλεσμα”πρόσθεσε ο κ. Κολιάδης και τόνισε ότι ο ορκωμοσία του ιδίου και των εκλεγμένων των νέας δημοτικής αρχής θα γίνει κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου.

Σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή άσκησε ο κ. Κολιάδης για την οικονομική διαχείριση του Δήμου αλλά και σε επιχειρήσεις του, όπως η ΔΕΥΑΡ.

Μίλησε για έναν Δήμο υπερχρεωμένο που για να επιβιώσει θα χρειαστεί βοήθεια ενώ τόνισε ότι παρά το τεράστιο χρέος προς τους προμηθευτές του, πληρώνουν μόνο όποιους θέλουν επιλεκτικά.

Προειδοποίησε για την εγκατάσταση επιθεωρητών, αρχής γενομένης από την ΔΕΥΑΡ, στην οποία , παρά τα υπέρογκα χρέη της προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αλλού,  καταλόγισε επιλεκτική πολιτική υπέρ μεγαλοξενοδόχων, με τεράστιες διαγραφές χρεών, τις οποίες αποφασίζουν τρεις άνθρωποι, Τσίκκης, Κιαχαγιά, Ζαννετούλης. “Να μην έρθουν να μας κουνήσουν το δάχτυλο αν οδηγηθεί σε κλείσιμο η ΔΕΥΑΡ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι θα αποβεί καταστροφική για την ΡΟΔΑ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην ζητήσει την εξαίρεσή της από την απόφαση της κυβέρνησης περί  κατάργησης των Νομικών Προσώπων των Δήμων.

“Κάποιοι καλά κάνουν και ανησυχούν. Δεν θα είμαστε και τόσο καλά παιδιά για να ξεχάσουμε όσα έγιναν σε βάρος του ροδιακού λαού “ προειδοποίησε ο κ. Κολιάδης.

Ο κ. Κολιάδης αναφέρθηκε και στο δημοτικό σχήμα που θα διοικήσει τον Δήμο Ρόδου από 1ης Ιανουαρίου 2024 λέγοντας ότι είναι ήδη έτοιμο και ότι θα περιλαμβάνει και πρώην δημάρχους με μεγάλη εμπειρία, σε θέσεις ειδικών συμβούλων.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου, όπου οι κκ Μαυρομάτης και  Χαλκιάς αναφέρθηκαν εκτενώς στο νομικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ ήταν αποκαλυπτικοί όσον αφορά παρασκηνιακές κινήσεις που έλαβαν χώρα τις πρώτες ώρες από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, κινήσεις που όπως τόνισαν, είναι πρωτοφανείς στα εκλογικά χρονικά.