ΑΝ.ΔΩ. : Οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κοινοβουλίου στη Ρόδο
Ρόδος

ΑΝ.ΔΩ. : Οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κοινοβουλίου στη Ρόδο

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησαν στη Ρόδο, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε., η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου στο Περιφερειακό Μέγαρο Νοτίου Αιγαίου, υλοποιήθηκε συνάντηση των Σχολείων-Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν το 4ο ΓΕΛ Ρόδου, το ΓΕΛ Κρεμαστής και το ΓΕΛ Γενναδίου καθώς και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Χάρης Κούντουρος, ο οποίος και απένειμε τα τιμητικά διπλώματα συμμετοχής στο πρόγραμμα, στα παιδιά και τους καθηγητές των σχολείων.

Τα τρία βραβευθέντα σχολεία από τη Ρόδο, επελέγησαν ανάμεσα σε 112 που συμμετείχαν στην Ελλάδα, ως αυτά που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, ακριβώς επειδή οι δράσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, προήγαγαν τις ευρωπαϊκές αξίες, την αλληλοκατανόηση και τη διασυνοριακή πολιτιστική συνεργασία και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού πνεύματος.

Στη συνέχεια και στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο/σεμινάριο για δημοσιογράφους με αντικείμενο «Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω».

Μίλησαν, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κα Ευαγγελία Γεωργίτση, η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κα Ελβίρα Φόρτε, ο Υπεύθυνος Ψηφιακών Μέσων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Σταύρος Σαμουϊλίδης και η υπεύθυνη του Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝΔΩ κ. Φιλία Παπασάββα.

Τέλος, το απόγευμα της ίδιας μέρας, έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γ.Β. Καραγιάννης» του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Η εκδήλωση περιλάμβανε τρεις θεματικές ενότητες:

1) Την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, την οποία και παρέθεσε ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κων/νος Τσουτσοπλίδης.

2) Την αναπτυξιακή στρατηγική της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τις προσδοκίες από την Ε.Ε., τις οποίες παρουσίασαν αντίστοιχα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κα Εύη Γεωργίτση.

3) Τον βιώσιμο Τουρισμό για τον οποίο συζήτησαν ο ευρωβουλευτής, Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος τουριστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Σωτήριος Βαρελάς.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Χάρης Ντιγριντάκης και εισαγωγικό χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου /φορέα υποδοχής Europe Direct Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Χάλκης, κ. Ευάγγελος Φραγκάκης.

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησαν στη Ρόδο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Περιφερειακό Μέγαρο Νοτίου Αιγαίου, υλοποιήθηκε συνάντηση των Σχολείων Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην συνάντηση συμμετείχαν το 4ο ΓΕΛ Ρόδου, το ΓΕΛ Κρεμαστής και το ΓΕΛ Γενναδίου καθώς και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Χάρης Κούντουρος, ο οποίος και απένειμε τα τιμητικά διπλώματα συμμετοχής στο πρόγραμμα, στα παιδιά και τους καθηγητές των σχολείων. Τα τρία βραβευθέντα σχολεία από την Ρόδο, επελέγησαν ανάμεσα σε 112 που συμμετείχαν στην Ελλάδα, ως αυτά που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, ακριβώς επειδή οι δράσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, προήγαγαν τις ευρωπαϊκές αξίες, την αλληλοκατανόηση και την διασυνοριακή πολιτιστική συνεργασία και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού πνεύματος.
Στη συνέχεια και στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο/σεμινάριο για δημοσιογράφους με αντικείμενο «Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω». Μίλησαν, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Ευαγγελία Γεωργίτση, η Υπεύθυνη τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Ελβίρα Φόρτε, ο Υπεύθυνος Ψηφιακών Μέσων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Σταύρος Σαμουϊλίδης και η Υπεύθυνη του Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝΔΩ κ. Φιλία Παπασάββα.
Τέλος, το απόγευμα της ίδιας μέρας, έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γ.Β. Καραγιάννης» του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου». Η εκδήλωση περιλάμβανε τρεις θεματικές ενότητες:
Την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, την οποία και παρέθεσε ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κων/νος Τσουτσοπλίδης.
Την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τις προσδοκίες από την ΕΕ, τις οποίες παρουσίασαν αντίστοιχα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Εύη Γεωργίτση.
Το βιώσιμο Τουρισμό για τον οποίο συζήτησαν ο Ευρωβουλευτής, Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο επίκουρος Καθηγητής του τμήματος τουριστικών σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιά κ. Σωτήριος Βαρελάς.
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Χάρης Ντιγριντάκης και εισαγωγικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου /φορέα υποδοχής Europe Direct Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Χάλκης, κ. Ευάγγελος Φραγκάκης.