Γιώργος Χατζημάρκος στην ΕΝΠΕ
Περιφέρεια

Γιώργος Χατζημάρκος στην ΕΝΠΕ: “Η ευκαιρία ενηλικίωσης των θεσμών δεν μπορεί να πάει χαμένη”

Ο Περιφερειάρχης συντονιστής της ενότητας για την Περιφερειακή Διακυβέρνηση, στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΕΝΠΕ

Συντονιστής της ενότητας για την Περιφερειακή Διακυβέρνηση, στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΕΝΠΕ που ξεκίνησε χθες στα Ιωάννινα και ολοκληρώνεται σήμερα, ήταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο Γιώργος Χατζημάρκος έγραψε τα εξής:

“Ως συντονιστής της ενότητας της Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο την Περιφερειακή Διακυβέρνηση, στο συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών, είχα την ευκαιρία να μιλήσω για το διακύβευμα. Που δεν είναι άλλο απο την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών της χώρας. Την αποτελεσματικότερη διοίκηση με την εξασφάλιση της λειτουργίας σε περιβάλλον χωρίς το άλλοθι της έλλειψης αποκέντρωσης.
Το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, εδώ άργησε.
Αργησε και στοιχίζει.
Η ευκαιρία ενηλικίωσης των θεσμών δεν μπορεί να πάει χαμένη απο την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που άντεξε πολλαπλές κρίσεις, εστιάζοντας στην αλλαγή πορείας και νοοτροπίας.
Η παρουσία επίσης και πολύ περισσότερο το πολιτικό περιεχόμενο της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, μας κάνουν αισιόδοξους.
Ο θεσμός που υπηρετούμε, στάθηκε επίσης ψηλά στις πολλαπλές κρίσεις των τελευταίων ετών και στον αγώνα για την ανάταση της χώρας.
Τώρα είναι η ώρα, η ευκαιρία και η υποχρέωση να κάνουμε και το επόμενο βήμα που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της περιόδου, μόνο άλμα μπορεί να είναι “