Αστυνομικό

Ρόδος: Εντοπισμός και καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε αλλοδαπούς Συνελήφθη ο 19χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης

Ανακοίνωση Τύπου υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

“Εντοπισμός 14 ατόμων, καταδίωξη και σύλληψη του 45χρονου διακινητή τους στη Ρόδο – Εντοπισμός οκτώ ατόμων και σύλληψη του 45χρονου διακινητή τους στη Ρόδο – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στην Καλαμάτα – Τραυματισμός μέλους πληρώματος Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη 45χρονου στη Ρόδο – Εντοπισμός 26 ατόμων στη Ρόδο – Διακομιδή ασθενών

Τις βραδινές ώρες της 17/11/2023, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής της Ρόδου, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου Τ/Χ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λίνδου ν. Ρόδου.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Λίνδου, που βρίσκονταν σε περιπολία, εντόπισαν το σκάφος να αποβιβάζει ικανό αριθμό αλλοδαπών στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου και στη συνέχεια να αναχωρεί.

Ακολούθησε καταδίωξη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με το ταχύπλοο σκάφος να μην ανταποκρίνεται στα φωτεινά και ηχητικά σήματα και να προσπαθεί να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Εν τέλει, το Τ/Χ σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 19χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης – διακινητής, ενώ στην περιοχή Κιοτάρι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δεκατέσσερις αλλοδαποί (3 άνδρες, 4 γυναίκες, 7 ανήλικοι). Από αυτούς διαπιστώθηκε ότι ένας 19χρονος ήταν συγκυβερνήτης του Τ/Χ σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου προέβησαν στον εντοπισμό οκτώ αλλοδαπών (2 ανδρών, 2 γυναικών και 4 ανήλικων) και στη σύλληψη του 45χρονου αλλοδαπού διακινητή τους στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, σε εποχούμενη περιπολία τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην περιοχή Κιοταρίου νότια της Ρόδου ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, να επιβιβάζει οκτώ άτομα. Αμέσως ακινητοποιήθηκε το όχημα και στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι οκτώ αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ αναγνώρισαν τον 45χρονο ως τον άνθρωπο που τους παρέλαβε και θα τους μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 75χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου ”NORWEGIAN DAWN” σημαίας Μπαχάμες, το οποίο έπλεε στον Μεσσηνιακό κόλπο, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο της Καλαμάτας και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε τον 75χρονο, μεταφέροντας τον στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ο ασθενής παραλήφθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό 33χρονου ημεδαπού ναυτικού εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου και ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Μπάρι Ιταλίας με τελικό προορισμό το λιμάνι της Πάτρας και ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος, τραυματίστηκε όταν εγκλώβισε το δεξιό αντίχειρα του χεριού του μεταξύ πόρτας και κασώματος στο κατάστρωμα Νο4 του πλοίου.

Ο ανωτέρω ναυτικός, με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για ιατρική φροντίδα και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 45χρονος αλλοδαπός , στην παραλιακή περιοχή Γενναδίου της Ρόδου από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου για παράβαση του Αρ. 29 παρ. 7 του Ν. 4251/14 (κατοχή πλαστών εγγράφων) .

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 45χρονο κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα .

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου είκοσι έξι αλλοδαποί (12 άνδρες, 5 γυναίκες, 9 ανήλικοι) στην περιοχή Πλημμυρίου ν. Ρόδου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο περιπολίας εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν, από το λιμάνι της ν. Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με το Α/Κ «ΝΙΚΟΣ» Ν.Α. 113, ένας 5χρονος και ένα κορίτσι 16μηνών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)