Τουρισμός

M.Mαρκόπουλος στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : Σε εξαιρετικά θετική κατεύθυνση κινούνται όλοι οι δείκτες για τον ελληνικό Τουρισμό και τον Τουρισμό της Ρόδου (video)

Σε εξαιρετικά θετική κατεύθυνση κινούνται όλοι οι δείκτες για τον ελληνικό Τουρισμό και τον Τουρισμό της Ρόδου, επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, στο πλαίσιο της φετινής WTM.

 

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΞΡ ρισκάρει πρόβλεψη για το 2024, εκτιμώντας ότι μετά την χρονιά ρεκόρ του 2023, που όπως φαίνεται θα έχουμε, θα υπάρξει νέο ιστορικό υψηλό για τον ελληνικό Τουρισμό με μια αύξηση 6 -7%!

 

WTM 2023 – Μαν. Μαρκόπουλος: +6, +7% για τον ελληνικό Τουρισμό το 2024 !   Value for money τα ελληνικά ξενοδοχεία

Επιπροσθέτως, ο κ. Μαρκόπουλος υπογραμμίζει την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλλαν όλοι οι φορείς στην Ρόδο για να ανατρέψουν την εικόνα των πυρκαγιών που ζημίωσε το νησί και τα κατάφεραν τελικά, ενώ αναφορικά με την θετική εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού, τονίζει το εξαιρετικό value for money που προσφέρουμε.

Χαρακτηριστικά δε λέει ότι το “ταβάνι” του τουρισμού ψηλώνει ολοένα και περισσότερο, ενώ τα άκρα της σεζόν μπορούν να μεγαλώσουν σημαντικά. Τέλος, αναφερόμενος στην αύξηση του κόστους λειτουργίας των ξενοδοχείων ο πρόεδρος της ΕΞΡ κάνει λόγο για “αριστοτεχνικό νοικοκυριό”, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση των τουριστικών επιχειρήσεων.