Τουρισμός

Greek Travel Awards: Η Ρόδος ο καλύτερος city break προορισμός της χρονιάς

H απονομή των δεύτερη ετήσιων Greek Travel Awards πραγματοποιήθηκε στο Six Park Place στο Λονδίνο, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας, κ. Γιάννη Τσαούση.

Τα βραβεία ανέδειξαν τους κορυφαίους Ελληνικούς προορισμούς έπειτα από ψηφοφορία καταναλωτών από το Ην. Βασίλειο. Η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε από την icelolly.com  και την TravelSupermarket με έπαθλο ένα σύντομο ταξίδι στην Κέρκυρα. Οι νικητές καθορίστηκαν από τις προτιμήσεις περισσότερων από 2.000 ταξιδιωτών.

Συνολικά απονεμήθηκαν 10 βραβεία σε προορισμούς της Ελλάδας, σε θεματικές κατηγορίες από “Best Sailing” έως “Best Instagrammable Destination”, καθώς και δύο ειδικά βραβεία Greek Holiday Heroes.

Η Ρόδος αναδείχθηκε ο καλύτερος city break προορισμός της χρονιάς, ξεπερνώντας, για πρώτη φορά, την ιστορικά αγαπημένη των Βρετανών Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη, ενώ η Κέρκυρα κέρδισε το βραβείο «Greek gastronomy lovers», και αποτέλεσε τον καλύτερο προορισμό γαστρονομίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των Βρετανών, αφήνοντας πίσω της τη Νάξο και τη Σάμο.

Η Ολυμπία αναδείχθηκε καλύτερος προορισμός πολιτισμού (ακολούθησαν Θεσσαλονίκη και Κρήτη), η Αλόννησος καλύτερος προορισμός καταδύσεων (ακολούθησαν Κέα και Αμοργός), η Κεφαλονιά καλύτερος προορισμός πεζοπορίας (ακολούθησαν Ζαγόρι και Λέσβος), η Ιθάκη καλύτερος προορισμός ιστιοπλοϊας (ακολούησαν Άνδρος και Σύμη), η Κως καλύτερος προορισμός για ποδηλασία, οι Λειψοί καλύτερος αειφόρος προορισμός (ακολούθησαν Αστυπάλαια, Νυμφαίο), η Σαντορίνη καλύτερος προορισμός για το Instagram (Μετέωρα, Ζάκυνθος), η Πάρος καλύτερος προορισμός πολυτελείας (Χαλκιδική, Πελοπόννησος) και Σκιάθος και Ρόδος αναδείχθηκαν ως οι Greek Holiday Heroes για την επιτυχημένη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής το καλοκαίρι του 2023.

Η συμβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Κω, της Σάμου και του Fish from Greece ήταν σημαντική, καθώς όλοι συνεργάστηκαν με την βραβευμένη MasterChef του 2019 Ειρήνη Τζόρτζογλου για τη δημιουργία μενού με βάση το ψάρι για τους επισκέπτες.

Η διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ στο Ην. Βασίλειο, κ. Ελένη Σκαρβέλη, τόνισε τη σημασία των Greek Travel Awards τα οποία, όπως είπε, μας δίνουν τη δυνατότητα να φέρουμε στο επίκεντρο της προσοχής όλους τους μοναδικούς και εναλλακτικούς Ελληνικούς προορισμούς, διασφαλίζοντας ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα έχουν πλούτο επιλογών για τις διακοπές τους το 2024.

Πηγή tornosnews.gr