Δωδεκάνησα

Λέρος: Γιατροί και νοσηλευτές ζητούν ηλεκτρικά πατίνια λόγω των αποστάσεων που διανύουν

Τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου απέχουν 400 μέτρα από το κύριο κτίριο του νοσοκομείου, όπως λέει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος

Δέκα ηλεκτρικά πατίνια, παρήγγειλε η διεύθυνση Ιατρικής υπηρεσία της Λέρου για να μετακινείται το υγειονομικό προσωπικό, γιατί τα εξωτερικά ιατρεία βρίσκονται αρκετά μακριά από το κύριο κτίριο του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα ασθενείς και προσωπικό κάνουν πεζοπορία για μία ακτινογραφία ή για να κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις.  «Δεν είναι ανάρτηση από τρολ του διαδικτύου. Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο νοσοκομείο Λέρου ζητάει πατίνια για να μετακινείται το προσωπικό» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους «κι αυτό διότι τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου απέχουν 400 μέτρα από το κύριο κτίριο του νοσοκομείου. Προφανώς το ανωτέρω αίτημα έχει σκωπτικό χαρακτήρα όμως αναδεικνύει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα».

Μάλιστα επισημαίνουν πως είναι «ένα ζήτημα που εδώ και πολύ καιρό είχε αναδείξει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου, ότι δηλαδή επιχειρήθηκε η μετεγκατάσταση των Τ.Ε.Ι σε χώρο με απόσταση 400 μέτρα από το νοσοκομείο χωρίς καμία μελέτη και οργάνωση, χωρίς εξοπλισμό και προσωπικό».

Την ίδια στιγμή η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι «το τραγικότερο δε, προσφάτως, περιστατικό επείγον από το νοσοκομείο έπρεπε να μεταφερθεί στα ΤΕΙ γιατί μόνο εκεί υπήρχε ο απαιτούμενος εξοπλισμός (λαρυγγοσκόπιο), σε ένα χώρο που όπως καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών καλά καλά δε χωράει να περάσει ένα φορείο».

«Δεν είναι για γέλια. Η κατρακύλα δεν έχει όριο. Μάλιστα τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου απειλήθηκαν με πειθαρχικές κυρώσεις όταν αναδείκνυαν ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τη μετεγκατάσταση των ιατρείων».

Η ΟΝΓΕ καλεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας «να λύσει το πρόβλημα. Να λειτουργήσουν τα ΤΕΙ σε χώρο κατάλληλο, πλήρως εξοπλισμένο υλικοτεχνικά και στελεχωμένο με το αναγκαίο προσωπικό. Δε γίνεται οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όλο το προσωπικό και πόσο μάλλον οι ασθενείς να γίνονται μπαλάκι από εδώ κι από κει».

Καταληκτικά οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν ότι στις 29 και 30 Νοεμβρίου θα συμμετέχουν Πανελλαδικά με τη μεγάλη απεργία της ΟΕΝΓΕ που θα κορυφωθεί με πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 30/11.