Ρόδος

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ρόδου συμμετέχει στην κινητοποίηση για την Υγεία

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ!
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 18.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ!

Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο κινητοποιήσεων σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και συμμετέχουν μέχρι τώρα με κοινό πλαίσιο πάνω από 150 σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα.

Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου καλεί όλους τους δημοσίους υπαλλήλους του νησιού μας να διαδηλώσουμε για την τραγική εικόνα που παρουσιάζεται και στο νησί μας και αφορά την υγεία.

Με την πολιτική αυτής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων με τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, το νοσοκομείο της πόλης χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και την χρόνια υποστελέχωση των κέντρων υγείας των ιατρείων και του ΕΚΑΒ η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι εκρηκτική!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, αφού η υγεία είναι υπόθεση όλου του ροδιακού λαού και διεκδικούμε:

 Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό) με σύμβαση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
 Να υπάρχουν όλες οι αναγκαίες κλινικές με τις απαιτούμενες ειδικότητες γιατρών. Κάλυψη όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη των αναγκών σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες. Η κυβέρνηση να ανακοινώσει προσλήψεις για όλες τις ειδικότητες και για όλες τις θέσεις, με σοβαρά οικονομικά κίνητρα για τους
νησιωτικούς, τουριστικούς προορισμούς.
 Πλήρη εργαστηριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό, να έχουν τη δυνατότητα πρόληψης και θεραπείας στο νησί, χωρίς να χρειάζεται να δίνουμε μια περιουσία, για να μεταβούμε σε κάποιο κεντρικό νοσοκομείο, είτε κρατικό, είτε πολύ περισσότερο σε κάποιο ιδιωτικό. Νοσοκομεία ικανά να στηρίξουν άμεσα βαριές περιπτώσεις, έχοντας επάρκεια σε ΜΕΘ αλλά και ΜΑΦ
(Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας).
 Δίκτυο Κέντρων Υγείας που να καλύπτουν πλήρως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
 Περιφερειακά Ιατρεία, παραρτήματα των Κ.Υ, στελεχωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες, με παθολόγους και νοσηλευτές.
 Σύνδεση των Κ.Υ με τους χώρους κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας. (Γιατροί εργασίας, σχολίατροι, αθλίατροι). Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα και σε όλα τα χωριά.
 Για το ΕΚΑΒ: Να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος επείγουσας βοήθειας έτσι που να καλύπτει κάθε επείγον περιστατικό. Ενίσχυση και εκσυγχρονισμός του στόλου του ΕΚΑΒ με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

Να δώσουμε μήνυμα δυνατό και ξεκάθαρο που θα φτάσει παντού. Δεν θα ανεχθούμε στον 21 ο αιώνα να τρέμουμε μην αρρωστήσουμε.

Συγκεντρωνόμαστε και διαδηλώνουμε στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κύπρου.

Καλούμε τα σωματεία του δημοσίου να εκδώσουν ανακοινώσεις και να ενημερώσουν τα μέλη τους.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας

Μουτσάκης Κώστας                     Τζωρτζακάκης Γιώργος