Δήμος

Μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αντ. Καμπουράκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αντ. Καμπουράκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

Το έπος του 40, είναι ένα διαχρονικό ορόσημο που δείχνει τις ιστορικές νίκες που μπορεί να πετυχαίνει η ενότητα των Ελλήνων, απέναντι σε κάθε πρόκληση, όσο μεγάλη κι αν είναι. Όταν οι Έλληνες ενώνονται το αποτύπωμα που αφήνουν έχει παγκόσμια σημασία, όπως είχε και η πρώτη νίκη, απέναντι στον έως τότε ανίκητο Άξονα του Ολοκληρωτισμού που έριχνε βαριά τη σκιά του σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει ομοψυχία για την ελευθερία. Τίποτα δεν είναι ανίκητο όταν υπάρχει πίστη στο δίκαιο. Αυτή είναι η σταθερή πυξίδα του Ελληνισμού, μέσα στην πορεία της ιστορίας του.

83 χρόνια μετά, κρατάμε ψηλά τις ελληνικές σημαίες μας! Με ιερό χρέος προς τους προγόνους μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, λέγοντας «ΟΧΙ» σε όλα αυτά που μας πληγώνουν. Με ακεραιότητα, με αξιοπρέπεια και με αφοσίωση στο «εμείς» που ενώνει και όχι στο «εγώ» που διχάζει. Πάντα περήφανοι και πάντα γενναίοι, ακόμη και μπροστά στις πιο μεγάλες δυσκολίες, για να δημιουργήσουμε ενωμένοι το φωτεινό μέλλον που αξίζει στην λαμπρή ιστορία μας.