Πολιτική

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ παρατάξεων, στο δρόμο προς την δεύτερη κάλπη. Άνοιξε νέο εσωτερικό μέτωπο μετά την ουδετερότητα Γερονικόλα

Πρωτοφανούς έντασης τα φαινόμενα τοξικότητας του πολιτικού κλίματος που θυμίζει άλλες εποχές

Τρείς ημέρες πριν από τις δεύτερες κάλπες για το δήμο  Ρόδου, ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο και οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο παρατάξεων του Δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη και του Αλέξανδρου Κολιάδη, ενώ ξεκίνησαν τα φίλια πυρά μέσα στην παράταξη Γερονικόλα, μετά την απόφαση να συστήσει ψήφο κατά συνείδηση στα μέλη και τους ψηφοφόρους της παράταξής του, στον δεύτερο γύρο των εκλογών την προσεχή Κυριακή.

Ο νέος γύρος αντιπαράθεσης ξεκίνησε χθες το απόγευμα, όταν ο Αλέξανδρος Κολιάδης κάλεσε τον Αντώνη Καμπουράκη να προσέλθει σε δημόσιο διάλογο, παρότι ο ίδιος δεν είχε καν απαντήσει σε αντίστοιχη πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Δήμαρχος Ρόδου ενόψει του πρώτου γύρου.

Στην δημόσια πρόσκλησή του ο Αλέξανδρος Κολιάδης αναφέρει:

“Η αναμέτρηση της Κυριακής είναι ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα, ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι! Και εμείς λέμε στον απερχόμενο δήμαρχο, Όλα στο Φως!

Καλούμε τον απερχόμενο δήμαρχο σε δημόσιο διάλογο μέχρι την Παρασκευή, σε χώρο ανοιχτό, παρουσία δημοσιογράφων και δημοτών, με ανοικτές διαδικασίες ώστε να τεθούν ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

Ειλικρινείς, ευθείες και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Σε αναμονή της απάντησης στην πρόσκλησή μας” 

Σε ανακοίνωση – απάντηση  του συνδυασμού «Με δύναμη για τη Ρόδο» του Αντώνη Καμπουράκη,  τονίζεται ότι «Ο κ. Κολιάδης έχει γίνει συνώνυμο της τοξικότητας και της χυδαιότητας. Πότε, σε καμιά εκλογική αναμέτρηση στην ιστορία του νησιού μας δεν έχουμε ξαναζήσει ανάλογα φαινόμενα για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει εκείνος.

Εδώ και τρεις μήνες καθυβρίζει και συκοφαντεί καθημερινά τον Δήμαρχο κ. Καμπουράκη και τους συνεργάτες του με το χειρότερο τρόπο. Οργάνωνε διαδηλώσεις του όχλου, επέχαιρε και κερδοσκοπούσε πολιτικά πάνω στις καταστροφές του νησιού μας. Έχει εξαπολύσει τα τρολ του να χυδαιολογούν κατά ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Και τώρα, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, εντελώς προσχηματικά, θυμήθηκε δήθεν τον «διάλογο», στον οποίο μάλιστα καλεί με δελτίο τύπου γεμάτο ύβρεις και λάσπη που πετάει μέχρι την τελευταία στιγμή!

Προσπαθεί για άλλη μια φορά όπως ξέρει καλύτερα από τον καθένα να κάνει το μαύρο – άσπρο. Από υβριστής και συκοφάντης να εμφανιστεί σαν οπαδός του διαλόγου. Όταν μάλιστα δεν είχε καν απαντήσει στην πρόσκληση για διάλογο που είχε απευθύνει εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας ο κ. Καμπουράκης”.

 

Δεν δίνει τελικά “γραμμή” στην παράταξη και τους ψηφοφόρους του ο Νίκος Γερονικόλας, τους οποίους καλεί να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο Δήμο Ρόδου. «Οι ψηφοφόροι μας και τα 343 μέλη της παράταξής μας είναι νοήμονες προσωπικότητες, με κρίση, που δεν καθοδηγούνται και δεν χειραγωγούνται», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με μία γραπτή δήλωση που ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίξει τον Αλέξανδρο Κολιάδη και παράλληλα με σαφείς αιχμές αδειάζει τον επικεφαλής της παράταξής του Νίκο Γερονικόλα μετά την χθεσινή ανακοίνωσή του, ο Βαγγέλης Μανδρακός δηλώνει ότι δε θα κάνει τον Πόντιο Πιλάτο στις εκλογές της Κυριακής. Καταφέρεται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της δημοτικής παράταξης «Με δύναμη για τη Ρόδο» και προσωπικά του Αντώνη Καμπουράκη.  “Ο σημερινός δήμαρχος ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ, πρέπει να χάσει στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.  Τον Αλέξανδρο Κολιάδη δεν τον γνωρίζω καλά. Γνωρίζω όμως καλά τον δήμαρχο των τελευταίων 4 ετών, της αποτυχίας και τον εκφραστή μιας άθλιας νοοτροπίας που αντιμετωπίζει τους πολίτες ως ραγιάδες που δεν έχουν αξιοπρέπεια, ιδανικά και αρχές και των οποίων προσπαθεί να εξαγοράσει την ψήφο τους, την άποψή τους, με διάφορους τρόπους που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική.Δεν πρόκειται να υποταχθώ ή να προσκυνήσω σε καθεστωτικές αντιλήψεις με άθλιες μεθοδεύσεις” αναφέρει μεταξύ άλλων.

Απάντηση μέσω του Real Voice έδωσε στον Βαγγέλη Μανδρακό  ο Κώστας Ταρασλιάς, λέγοντας ότι «ο Νίκος Γερονικόλας είχε μία ευπρεπή παρουσία καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο μέσα στην απίστευτη τοξικότητα, εν αντιθέσει με τον Βαγγέλη Μανδρακό που ξεπέρασε τα όρια. Η απίστευτη εμπάθεια και το απύθμενο μίσος του απέναντι στο Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη έχει να κάνει με προσωπικά κριτήρια. Δυστυχώς μπροστά στη μισαλλοδοξία του δεν υπολογίζει τίποτα. Δείχνει απαξίωση προς τα πρόσωπα και με σφοδρότητα συνεχίζει την τοξικότητα, χωρίς πολιτική θέση. Έχει κάνει επαναλαμβανόμενα πολιτικά φάουλ. Η Ρόδος χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να σταθεί ψηλά!»

Για πρωτόγνωρη όξυνση του κλίματος που επιδίδεται σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Δημάρχου Ρόδου κι επικεφαλής της παράταξης «Με δύναμη για τη Ρόδο» Αντώνη Καμπουράκη έκανε λόγο μιλώντας στο σταθμό μας ο πολιτικός αναλυτής Δημήτρης Λίτσας, την οποία απέδωσε σε έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής πρότασης από το αντίπαλο στρατόπεδο. «Όσο εντείνονται οι επιθέσεις, τόσο ο Δήμαρχος ενισχύεται», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Λίτσας αναφέρθηκε στο σαφές προβάδισμα της παράταξης Καμπουράκη από τον πρώτο γύρο των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της παράταξης Γερονικόλα θα στηρίξει την υποψηφιότητά του.

Πηγή RealVoice