Ρόδος

Ρόδος: Μόνο έκτακτα χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο  «Λυπούμαστε για τις ακυρώσεις» λέει η Διοίκηση

Ένα από τα νευραλγικά νοσηλευτικά ιδρύματα των Δωδεκανήσων, αυτό του Γενικού νοσοκομείου Ρόδου, σταμάτησε την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων χειρουργείων εξαιτίας ελλείψεως αναισθησιολόγου.

Ρόδος: Οι γιατροί του Γενικού νοσοκομείου θα χειρουργούν μόνο έκτακτα περιστατικά
Η ανακοίνωση της διοίκησης για τις ακυρώσεις των προγραμματισμένων επεμβάσεων και οι καταγγελίες για «πελατειακές σχέσεις»

Η διοίκηση με ανακοίνωση της εκφράζει την λύπη της για τις ακυρώσεις των χειρουργικών επεμβάσεων, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι γίνονται προσπάθειες για λύση του προβλήματος.

Την ίδια στιγμή το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Ρόδου προβαίνει σε σοβαρότατες καταγγελίες για πελατειακές σχέσεις γιατρών που αυξάνουν την αναμονή λίστα των χειρουργείων καθώς βάζουν «δικούς» τους ανθρώπους για επεμβάσεις.

Όπως έγινε γνωστό από τις 20 Σεπτεμβρίου μόνο έκτακτα χειρουργικά περιστατικά εξυπηρετούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Η απόφαση ελήφθη από την Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Μετά τα δημοσιεύματα και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής (01.10.23), η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» εξέδωσε ανακοίνωση μέσω των social media, με την οποία … εκφράζει τη λύπη της:

«Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους ασθενείς και δεσμευόμαστε για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας του χειρουργείου».

Σύμφωνα με τη Διοίκηση, στο νοσοκομείο υπηρετούν 2 μόνιμοι αναισθησιολόγοι, ενώ μια ακόμα αναισθησιολόγος έχει μακροχρόνια άδεια για ανατροφή τέκνου. Σε συνεργασία με τη 2η ΔΥΠΕ μετακινούνται σε μηνιαία βάση 2 επιπλέον αναισθησιολόγοι για την υποστήριξη της λειτουργίας του χειρουργείου.

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη του μεγάλου όγκου των περιστατικών που χρήζουν χειρουργείου. Αυτή η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση, από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και σήμερα, πάνω από 4.300 χειρουργείων. Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν περίπου 300 τακτικά και έκτακτα χειρουργεία«, σημειώνουν οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου Ρόδου.

Επιπλέον, συνεχίζει η ανακοίνωση, από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και τον Μάρτιο του 2023 έχουν προκηρυχθεί έξι (6) θέσεις ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη των αναγκών.

Αναμένεται εντός των επομένων ημερών η δημοσίευση στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η πρόσληψη μιας μόνιμης Ιατρού αναισθησιολόγου από την τελευταία προκήρυξη. Επίσης, για τον μήνα Οκτώβριο αναμένονται να έρθουν τουλάχιστον δύο μετακινούμενοι αναισθησιολόγοι.

 

Μόνο έκτακτα χειρουργικά περιστατικά εξυπηρετούνται από τις 20 Σεπτεμβρίου 2023 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Η απόφαση ελήφθη από την Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

 

Οι σοβαρές καταγγελίες για «πελατάκια» και παράκαμψη της λίστας

Σε σοβαρές καταγγελίες, με αφορμή την ακύρωση των τακτικών χειρουργείων προχώρησε χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ρόδου και Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος, Πολύμνια Γαλανού.

«Όταν βάζουμε πελατάκια στα χειρουργεία ως έκτακτα, ενώ δεν είναι, οι λίστες μένουν πίσω» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «ψαρεύονται άτομα μέσα από τη λίστα, ενώ κάποιοι περιμένουν δύο χρόνια».

Η ίδια έκανε λόγο, επίσης, για «κλινική, που έχει μετατραπεί σε μαγαζί», υποστηρίζοντας ότι «οι υπεύθυνοι δεν φοβούνται τίποτα, γιατί έχουν πίσω τους οργανώσεις και κυκλοφορούν με επώνυμους και πολιτικούς».

Επισήμανε, ότι «οι αναισθησιολόγοι αποχώρησαν από το Νοσοκομείο γιατί είχαν «νταβατζήδες» από πάνω τους και όχι συναδέλφους, ενώ χαρακτήρισε θράσος, που διώκεται ποινικά για την δημοσιοποίηση του εγγράφου της προς τη διοίκηση».

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση, πρόκειται να προκηρυχθούν 6 θέσεις μόνιμων αναισθησιολόγων.

Τι αναφέρει η Διοίκηση για τις αναβολές χειρουργείων λόγω έλλειψης της κρίσιμης ειδικότητας των αναισθησιολόγων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τη διεκπεραίωση τακτικών χειρουργείων η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου σας ενημερώνει για τα εξής: Στο νοσοκομείο υπηρετούν 2 μόνιμοι αναισθησιολόγοι, ενώ μια ακόμα αναισθησιολόγος έχει μακροχρόνια άδεια για ανατροφή τέκνου. Σε συνεργασία με τη 2η ΔΥΠΕ μετακινούνται σε μηνιαία βάση 2 επιπλέον αναισθησιολόγοι για την υποστήριξη της λειτουργίας του χειρουργείου.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη του μεγάλου όγκου των περιστατικών που χρήζουν χειρουργείου. Αυτή η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση, από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και σήμερα, πάνω από 4.300 χειρουργείων. Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν περίπου 300 τακτικά και έκτακτα χειρουργεία.

Επιπλέον, από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και τον Μάρτιο του 2023 έχουν προκηρυχθεί έξι (6) θέσεις ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη των αναγκών. Αναμένεται εντός των επομένων ημερών η δημοσίευση στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η πρόσληψη μιας μόνιμης Ιατρού αναισθησιολόγου από την τελευταία προκήρυξη. Επίσης, για τον μήνα Οκτώβριο αναμένονται να έρθουν τουλάχιστον δύο μετακινούμενοι αναισθησιολόγοι.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους ασθενείς και δεσμευόμαστε για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας του χειρουργείου“.

 

Μόνο έκτακτα χειρουργικά περιστατικά εξυπηρετούνται από τις 20 Σεπτεμβρίου 2023 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Η απόφαση ελήφθη από την Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Την ίδια στιγμή, σε σοβαρές καταγγελίες για «πελατειακές σχέσεις» γιατρών του Νοσοκομείου, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου νοσοκομειακών γιατρών , γιατροί εξυπηρετούν δικούς τους ασθενείς – τακτικά περιστατικά, χαρακτηρίζοντας τα ως «έκτακτα» ώστε να παρακάμψουν τη λίστα αναμονής.

Μετά τα δημοσιεύματα και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής (01.10.23), η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» εξέδωσε ανακοίνωση μέσω των social media, με την οποία … εκφράζει τη λύπη της:

«Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους ασθενείς και δεσμευόμαστε για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας του χειρουργείου».

Διοίκηση Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου: Πόσοι αναισθησιολόγοι υπηρετούν και πόσοι λείπουν

Σύμφωνα με τη Διοίκηση, στο νοσοκομείο υπηρετούν 2 μόνιμοι αναισθησιολόγοι, ενώ μια ακόμα αναισθησιολόγος έχει μακροχρόνια άδεια για ανατροφή τέκνου. Σε συνεργασία με τη 2η ΔΥΠΕ μετακινούνται σε μηνιαία βάση 2 επιπλέον αναισθησιολόγοι για την υποστήριξη της λειτουργίας του χειρουργείου.

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη του μεγάλου όγκου των περιστατικών που χρήζουν χειρουργείου. Αυτή η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση, από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και σήμερα, πάνω από 4.300 χειρουργείων. Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν περίπου 300 τακτικά και έκτακτα χειρουργεία«, σημειώνουν οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου Ρόδου.

Επιπλέον, συνεχίζει η ανακοίνωση, από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και τον Μάρτιο του 2023 έχουν προκηρυχθεί έξι (6) θέσεις ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη των αναγκών.

Αναμένεται εντός των επομένων ημερών η δημοσίευση στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η πρόσληψη μιας μόνιμης Ιατρού αναισθησιολόγου από την τελευταία προκήρυξη. Επίσης, για τον μήνα Οκτώβριο αναμένονται να έρθουν τουλάχιστον δύο μετακινούμενοι αναισθησιολόγοι.

Σοβαρές καταγγελίες για «πελατάκια» και παράκαμψη της λίστας

Εντωμεταξύ, σε σοβαρές καταγγελίες, με αφορμή την ακύρωση των τακτικών χειρουργείων προχώρησε σήμερα το Σάββατο 30/09/23, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ρόδου και Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος, Πολύμνια Γαλανού.

«Όταν βάζουμε πελατάκια στα χειρουργεία ως έκτακτα, ενώ δεν είναι, οι λίστες μένουν πίσω» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «ψαρεύονται άτομα μέσα από τη λίστα, ενώ κάποιοι περιμένουν δύο χρόνια».

Η ίδια έκανε λόγο, επίσης, για «κλινική, που έχει μετατραπεί σε μαγαζί», υποστηρίζοντας ότι «οι υπεύθυνοι δεν φοβούνται τίποτα, γιατί έχουν πίσω τους οργανώσεις και κυκλοφορούν με επώνυμους και πολιτικούς».

Επισήμανε, ότι «οι αναισθησιολόγοι αποχώρησαν από το Νοσοκομείο γιατί είχαν «νταβατζήδες» από πάνω τους και όχι συναδέλφους, ενώ χαρακτήρισε θράσος, που διώκεται ποινικά για την δημοσιοποίηση του εγγράφου της προς τη διοίκηση».