Νίκος Κωστάκης
Ρόδος

Ανοιχτή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου προς τους υποψήφιους δημάρχους για τα προβλήματα της πόλης

Η συμβολή των κοινωνικών εταίρων στις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές της συνδικαλιστικού λειτουργήματος και δράσης.

Ενόψει λοιπόν των επικείμενων αυτοδιοίκητών εκλογών, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, γνωρίζοντας τα χρόνια προβλήματα  που απασχολούν τον  εμπορικό  κόσμο, τους επιχειρηματίες  αλλά  και  γενικά την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς της Ρόδου, πόλεως και των περιφερειακών αγορών, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει όλους του υποψήφιους δημάρχους, να τοποθετηθούν – δεσμευτούν για την επίλυση  των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο μας.

Σε δημόσια διαβούλευση επί των προβλημάτων της πόλης, καλεί τους υποψηφίους δημάρχους, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση  προς όλους τους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου να τοποθετηθούν επί της ακόλουθης θεματολογίας:

  1. Κυκλοφοριακό.
  2. Παρκινγκ- Ελεγχόμενη στάθμευση, Δημιουργία χώρων στάθμευσης.
  3. Δημοτική Αστυνομία- Σύνθεση, Καθήκοντα, Στόχευση.
  4. Καθαριότητα –Απορρίμματα, Ανακύκλωση, Εμφάνιση.
  5. Στάσιμο – Πλανόδιο εμπόριο.
  6. Μικροπωλητές – Θέσεις, Άδειες , Προδιαγραφές εγκαταστάσεων, Όρια.
  7. Κοινόχρηστοι χώροι- Παραχωρήσεις, Χρήσεις, Εμφάνιση.
  8. Λειτουργία κέντρου πόλεως – Πεζοδρόμηση, Τροφοδοσία, Πρόσβαση, Χρήσεις γης, Νέα Αγορά.
  9. Συγκοινωνία- Πρόσβαση, Μεταφορά τερματικών σταθμών, δημιουργία Park & Ride, Σύνδεση Λιμένα – Αεροδρομίου.
  10. Λιμένας – Επιβατικός, Τουριστικός, Εμπορευματικός, Υποδομές.
  11. Κέντρα ανοιχτού εμπορίου.
  12. Πάταξη παρανόμων δραστηριοτήτων – Επαιτεία – Μετανάστες – Κράχτες – Παράνομοι Πωλητές.

 

Οι τοποθετήσεις των υποψηφίων, μπορούν να γίνουν είτε με συνολική  δημόσια τοποθέτηση, είτε με κατ ιδίαν συναντήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν.

Οι θέσεις του κάθε συνδυασμού θα καταγραφούν και θα ανακοινωθούν μέσω δελτίων τύπου, ανάρτησης στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και σε κάθε άλλο πρόσφορο μέσο,  έτσι ώστε ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος να ενημερωθεί αναλυτικά για τις προτάσεις, προθέσεις και δεσμεύσεις τους.

 

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ως Σύλλογος και συνδικαλιστικός φορέας σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε οι θέσεις και οι προτάσεις των συνδυασμών για τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό – επιχειρηματικό  κόσμο να αποτελέσουν πεδίο στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης, αντεγκλήσεων, τοξικότητας και διχασμού.

Στόχος μας είναι, ή όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, πάντα στο πλαίσιο, του διαλόγου, της συνεργασίας, της θετικής συνεισφοράς και της συναίνεσης, έτσι ώστε να καταφέρουμε την επομένη των εκλογών το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για το εμπόριο την αγορά και τον τόπο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι είναι πρόθυμος για συνεργασία και διαβούλευση, αλλά και αρωγός στις προσπάθειες της εξάλειψης των κακώς κειμένων.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις διεκδικητών.

 

Με εκτίμηση,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του

Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου