Γκάλης από τη Ρόδο
Αθλητικά

Γκάλης από τη Ρόδο: «Αισθάνομαι όλη την Ελλάδα δική μου, με συγκινεί η αγάπη του κόσμου»

Το «παρών» στο τουρνουά της Ρόδου που διεξάγεται προς τιμήν του και συμμετέχουν ο Παναθηναϊκός, η Φενέρμπαχτσε και η Μακάμπι Τελ Αβίβ έδωσε ο Νίκος Γκάλης.

Ο «γκάνγκστερ», που δεν θα μπορούσε να λείπει από το «Nick Galis International Tournament», μίλησε για την αγάπη που δέχεται από τον κόσμο, για το σημερινό στιλ παιχνιδιού στο μπάσκετ, δίνοντας παράλληλα τη δική του συμβουλή στα νεαρά παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα.

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται στη Ρόδο το “Nick Galis International Tournament” και δεν θα μπορούσε να λείπει ο Νίκος Γκάλης.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ επισκέφτηκε τη Ρόδο, το νησί που γεννήθηκε ο πατέρας του πριν φύγει με ιταλικό διαβατήριο για τις ΗΠΑ όπου και γεννήθηκε ο Νικ,  είδε τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Φενέρ και αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Μιλώντας στην κάμερα του ACTION24  έκανε αναφορά στην αγάπη που δέχεται από τον κόσμο όπου και να πάει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Γκάλη:

«Η αγάπη του κόσμου είναι η μεγαλύτερη αμοιβή για έναν αθλητή. Πέρα από τη δόξα και τα χρήματα αυτό που έχει σημασία είναι η αγάπη του κόσμου. Και αυτό με συγκινεί. Όλη την Ελλάδα την αισθάνομαι δικιά μου. Ο μπαμπάς μου είναι από τη Ρόδο εγώ μεγαλούργησα στη Θεσσαλονίκη. Αγαπάω όλη την Ελλάδα.

 

 

 

Αν έπαιζα σήμερα δεν θα άλλαζα πολύ στυλ. Τότε το στυλ ήταν διαφορετικό. Είχε μονάδες. Έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο η φαντασία. Παίζαμε και για τους θεατές λίγο πιο εντυπωσιακά. Σήμερα οι παίκτες είναι πιο γυμνασμένοι και δεν παίζουν τόσο εντυπωσιακά.

Να αγαπάνε τη φανέλα οι νέοι παίκτες. Να παίζουν για την φανέλα. Να ακούν τον προπονητή και να γυμνάζονται περισσότερο από ότι πρέπει. Να πηγαίνουν βήμα-βήμα. Σε νοκ άουτ τουρνουά πρέπει να βλέπεις κάθε ματς σαν τελικό.»