Ρόδος

Δυο νέες βραβεύσεις για το ΓΕΛ Κρεμαστής

Βράβευση του ΓΕΛ Κρεμαστής  με την εθνική ετικέτα e-twinningγια δεύτερη συνεχομένη χρονιά και συμμετοχή στο πρόγραμμα Euroscola στο Στρασβούργο ως ΣχολείοΠρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΤΑ e-Twinning

 

Το ΓΕΛ Κρεμαστής βραβεύεται φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας e-twinning για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Γιαννακιτσίδου Έφη και Καντιμοίρη Πόπη κατά την σχολική χρονιά 2022-2023 με τίτλο «Εμπλουτισμός του ψηφιακού ταξιδιωτικού τοπικού χάρτη –οδηγού σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες» – ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά. Το e-twinning αποτελεί μια κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης στο πλαίσιο της οποίας οι μαθητές και μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μέσω της χρήσης τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας. Πρόκειται, δηλαδή, για προγράμματα που ενισχύουν την αυθεντική μάθηση, τη συνεργασία, την ευρωπαϊκή διάσταση και τις νέες τεχνολογίες. Το Γενικό Λύκειο Κρεμαστής είχε την χαρά να συνεργαστεί με πέντε χώρες – Ιταλία, Γαλλία, Πολωνία, Σερβία, Τουρκία – και ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EUROSCOLA

 

Το σχολείο μας επίσης αναγορεύτηκε και επίσημα “Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” (European ParliamentAmbassadorSchool – EPAS)και διακρίθηκε με βαθμό 100/100 σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης των δράσεων μας από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το ΓΕΛ Κρεμαστής συμμετείχε στο πρόγραμμα για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2022-23 με 5 εκπαιδευτικούς(SeniorAmbassadors), 12 μαθητές/τριες(JuniorAmbassadors) αλλά και αρκετούς/ές εθελοντές/ντριες μαθητές/τριες του σχολείου. Υπεύθυνες του προγράμματος ήταν οι καθηγήτριες: Διβάνη Αναστασία, Κωστούλα Βασιλική, Καντιμοίρη Πόπη, Τσαγγάρη Σέβα και Γιαννακιτσίδου Έφη.

Κεντρικοί στόχοι του Προγράμματοςήταν η προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, η βασική εκμάθηση θεμάτων που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα δε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η βασική κατανόηση του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσω των διαφόρων δράσεων οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος, οιμαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες, με απώτερο στόχο την ενεργό συμμετοχή τους στο «δημοκρατικό γίγνεσθαι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω της ευρύτητας και της ποιότητας των δραστηριοτήτων μας, το σχολείο μας έχει επιλεγεί, για να συμμετάσχει τον Νοέμβριο στο πρόγραμμα Euroscola στο Στρασβούργο.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον Διευθυντή του σχολείου μας, Γρηγοριάδη Δημήτριο, που πάντα στηρίζει τέτοιες καινοτόμες δράσεις, αλλά και το Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕΛ Κρεμαστής που διευκόλυνε το έργο μας κατά την διάρκεια της χρονιάς. Ιδιαίτερα όμως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τον ζήλο τους και να συγχαρούμε για την δημιουργικότητα και το συλλογικό τους πνεύμα τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, που συμμετείχαν ενεργά στα προγράμματα και χωρίς τους οποίους και τις οποίες  δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν τα έργα.