Ρόδος

Ρόδος: Festival of Speed Rhodes

Από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο, έχει προγραμματιστεί το 6ο Festival of Speed Rhodes, το οποίο αποτελεί διεθνή διοργάνωση και περιλαμβάνει εκπληκτικές διαδρομές με εξωτικά, ισχυρά αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, το  φετινό Φεστιβάλ έχει ως σκοπό την προβολή των μνημείων, όπως είναι το Πολιτιστικό Μνημείο των Πηγών Καλλιθέας, όπου θα γίνει φωτογράφηση και του νησιού της Ρόδου ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά, την ιστορία, τις τουριστικές υποδομές και τις υπηρεσίες του νησιού μέσα από τις διαδρομές των αυτοκινήτων.

Παράλληλα, η διοργάνωση έχει ως στόχο να διαδώσει την αγάπη για την αυτοκίνηση, να τιμήσει την αγωνιστική ιστορία της Ρόδου στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς και να επικοινωνήσει το μήνυμα της οδικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι στη φετινή διοργάνωση, αναμένεται να συμμετέχουν 5 χώρες, ενώ το θέαμα θα απολαύσουν πάνω από 10.000 θεατές.

 

Η παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης από το SpeedSector:

«Από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ως τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου το SpeedSector διοργανώνει στη Ρόδο μία μοναδική διεθνή εκδήλωση με συμμετοχές από περισσότερες από 6 χώρες με αφορμή το αυτοκίνητο και πυρήνα όπως πάντα τον άνθρωπο.

Μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου θα βρίσκονται στη Ρόδο. Πανίσχυρα εξωτικά supercars υπόσχονται να προσφέρουν στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες του νησιού δυνατά συναισθήματα, εικόνες και ήχους σπάνιας ομορφιάς.

Να μεταδώσουν την αγάπη για την αυτοκίνηση, να τιμήσουν την αγωνιστική ιστορία της Ρόδου στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να διαδώσουν το μήνυμα της οδικής ασφάλειας. Η παρέα των μελών του SpeedSector έρχεται να πάρει και να δώσει αίγλη αλλά και θετική ενέργεια στη φιλόξενη πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου.

Το event είναι μία συνδιοργάνωση του SpeedSector με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου, ΔΟΠΑΡ, ΠΡΟΤΟΥΡ, Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού συλλόγου Ρόδου και του Ροδιακού Συλλόγου αυτοκίνησης.

Αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά, την ιστορία, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, στόχος της επίσκεψης του SpeedSector είναι να προβληθεί περαιτέρω το νησί ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός

To SpeedSector | Festival of Speed θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες.
– Την επίσκεψή μας στο νησί της Χάλκης.
– Την private που θα έχει σαν σκοπό τη φωτογράφιση- βιντεοσκόπηση κάποιου ιδιαίτερου σημείου του νησιού.
– Την public που θα έχει σαν σκοπό την δυνατότητα στο κοινό να δει από κοντά τα ιδιαίτερα αυτοκίνητα του SpeedSector. Θα πραγματοποιηθεί μία στατική έκθεση των αυτοκινήτων στον χώρο του Δημαρχείου καθώς και η δεξιοτεχνία των αυτοκινήτων σε συγκεκριμένη κλειστή διαδρομή από την εθνική τράπεζα έως την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δημαρχείο.

Δεξιοτεχνία αυτοκινήτων με Supercars για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το SpeedSector σε συνεργασία με τον Ροδιακό Σύλλογο Αυτοκίνησης θα διοργανώσει ένα μοναδικό Event δεξιοτεχνίας Supercar στην πλατεία Ελευθερίας υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας). Ο Ροδιακός σύλλογος θα φροντίσει για την ασφάλιση του event με License των αθλητών, καθώς και για όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας της ομοσπονδίας.

Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να ακούσουν από κοντά μερικά από τα αυτοκίνητα των ονείρων τους σε οριοθετημένη διαδρομή».