Δήμος

Τσίκκης Δημήτρης: Ανυπόστατα και ποινικά κολάσιμα δημοσιεύματα από μέλος της παράταξης Κολιάδη

Με αφορμή ψευδή δημοσιεύματα, για την ποιότητα του νερού στις Καλυθιές,  από το Γραφείο του  Προέδρου της  ΔΕΥΑΡ Δημήτρη Τσίκκη,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

« Οι ανεύθυνες ανακοινώσεις , που σκοπό που έχουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες δείχνουν και τον επικίνδυνο τρόπο που κάποιοι πολιτεύονται, ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Κανένα πρόβλημα, δεν διαπιστώθηκε να υπάρχει στο νερό, με το οποίο η ΔΕΥΑΡ, υδροδοτεί την Κοινότητα Καλυθιών

Ψευδώς αναφέρεται, στο σχετικό δημοσίευμα, ότι οι δεξαμενές δεν έχουν καθαριστεί. Τα σχετικά έγγραφα ,για την ανάθεση και την ολοκλήρωση των εργασιών, είναι αναρτημένα και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προς ενημέρωση των πολιτών.

Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι, όλες οι εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με το πρωτόκολλο, που προβλέπεται για τον καθαρισμό ,των δεξαμενών πόσιμου νερού, και απολυμαίνονται κανονικά.

Το χημείο της ΔΕΥΑΡ ελέγχει το πόσιμο νερό σε όλο το δίκτυο μας, και η διοίκηση της εγγυάται την ποιότητα που καταλήγει στους καταναλωτές.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με την προσωρινή θολότητα του νερού,  αυτή οφείλεται στην διακοπή της ηλεκτροδότησης που σημειώθηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των κεραυνών, που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας, η συγκεκριμένη γεώτρηση. Από τους ελέγχους που πραγματοποιήσαμε σήμερα, εικάζουμε ότι υποχώρησε κάποιο τοίχωμα της γεώτρησης, και προκάλεσε την προσωρινή θολότητα. Για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, θέσαμε εκτός λειτουργίας τη συγκεκριμένη γεώτρηση, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη.

Προς κάθε κατεύθυνση ενημερώνουμε, ότι  η διάδοση ή η  διασπορά ψευδών ειδήσεων, δημόσια ή μέσω του διαδικτύου, που έχει ως αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο και πανικό  σε  αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, αναγκάζοντάς τους, να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση.

Για εμάς η προάσπιση και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα μας, και δεν θα επιτρέψουμε στο βωμό του λαϊκισμού, και της μικροπολιτικής, να την εκμεταλλευτούν οι επιτήδειοι, που αναζητούν σωσίβιο, για την εκπλήρωση των προσωπικών τους φιλοδοξιών»