Ρόδος

Βρετανικό τουριστικό πρακτορείο διοργανώνει δημοπρασία για τα ελάφια της Ρόδου

Το Designer Travel δημιούργησε μια ηλεκτρονική δημοπρασία για να βοηθήσει μια κτηνιατρική κλινική στη Ρόδο να συνεχίσει το έργο της περίθαλψης ελαφιών, μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν το νησί.

Το βρετανικό πρακτορείο προχώρησε σε συνεργασία με ταξιδιωτικούς πράκτορες και διάφορους φίλους, όπως υποστηρίζει, προκειμένου να συγκεντρωθούν αντικείμενα, τα οποία θα δημοπρατηθούν στο Facebook το διάστημα μεταξύ 1ης και 30ης Σεπτεμβρίου. Τα χρήματα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο AgapiVet, το οποίο βοηθάει άγρια και αδέσποτα ζώα, με την ιδιοκτήτριά του, Δικαία-Λουκία να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διάσωση ελαφιών, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Σε δηλώσεις της η συνιδιοκτήτρια του Designer Travel, Karen Pocock, είπε:

“Ο επικεφαλής του εμπορικού μας τμήματος, Darren Bien, βρισκόταν στη Ρόδο τη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές και όλοι παρακολουθούσαμε την κατάσταση με τρόμο, καθώς οι πυρκαγιές εξελίσσονταν μπροστά στα μάτια μας. Μπορούσες να δεις πόση γη είχε καταστραφεί και κατά συνέπεια γνωρίζαμε ότι η άγρια φύση και ο τοπικός ζωικός πληθυσμός θα χρειαζόταν βοήθεια”.

Το προσωπικό του Designer Travel ανησύχησε από τις πρώτες στιγμές για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς, που έκαιγε πάνω από δέκα ημέρες στο νησί της Ρόδου, για τα ελάφια dama-dama, τα οποία είναι μοναδικά στο νησί και βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας.

“Θέλαμε να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα ώστε οι κτηνίατροι να συνεχίσουν το έργο τους μαζί με τις τοπικές αρχές και τις τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις διάσωσης για να βοηθήσουν τα ελάφια και τα αδέσποτα ζώα της περιοχής”, είπε η κα. Pocock.

Ενθαρρύνοντας τις προσφορές στη δημοπρασία, η κα. Pocock πρόσθεσε: “Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες σε πολλούς από τους συνεργάτες και τους φίλους μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ταξιδιών, οι οποίοι ήταν επίσης εξαιρετικά γενναιόδωροι με τις συνεισφορές τους -από τρεις διανυκτερεύσεις στην Κύπρο μέχρι σαμπάνια, κρασί και σοκολάτες. Δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τη δημοπρασία χωρίς τόση υποστήριξη”.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, μπορούν ακόμη πολλά αντικείμενα να προστεθούν στη σελίδα της δημοπρασίας κατά τη διάρκεια του μήνα, οπότε η σελίδα θα είναι ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

“Ποτέ δεν είναι αργά για να συμμετάσχετε”, παρότρυνε τον κόσμο η κα. Pocock. Και συμπλήρωσε πως οι επικεφαλής της επιχείρησης θα επισκεφθούν τη Ρόδο με τους συνεργάτες τους με τις υψηλότερες πωλήσεις τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι, οι πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο  τον φετινό Ιούλιο, κατέστρεψαν περίπου το 15% της συνολικής έκτασης του νησιού.

money-tourism.gr