Δήμος

Τρία νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στο στόλο της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ

Τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που παρέλαβε η ΔΕΣ ΡΟΔΑ, παρουσίασε την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 ο πρόεδρός της Δημήτρης Παρασκευάς

Μίλησε για τα πλεονεκτήματά τους αλλά και για τον φιλόδοξο στόχο να εκσυγχρονιστεί η επιχείρηση κάνοντας εξοικονόμηση πόρων αλλά και προστατεύοντας το περιβάλλον. 

Πρόκειται για τα τρία ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που αγόρασε η ΡΟΔΑ μέσω του ΕΣΠΑ και προμηθεύτηκε πρόσφατα.

Πρόκειται για οχήματα που είναι νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και εκατό τοις εκατό ηλεκτροκίνητα και θεωρούν ότι είναι η εξέλιξη των οχημάτων στον συγκοινωνιακό τομέα.

«Όλη η Ευρώπη, πλέον, κινείται στα πλαίσια της ηλεκτροκίνησης κι εμείς προσπαθούμε να εκσυγχρονιστούμε ως επιχείρηση και μάλιστα είμαστε η πρώτη δημοτική επιχείρηση στην Ελλάδα που κατάφερε να πάρει ηλεκτροκίνητα οχήματα μέσω του ΕΣΠΑ», είπε ο πρόεδρος.

 

Τρία νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία προστέθηκαν στο στόλο της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, τα οποία θα εκτελούν δρομολόγια στην πόλη της Ρόδου.
Η προμήθεια των λεωφορείων και των φορτιστών τους πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, ενώ το ύψος της δαπάνης ανέρχεται στα 1.579.434,90 Ευρώ συνολικά.
Πρόκειται για λεωφορεία νέας τεχνολογίας με συνολικά 50 θέσεις επιβατών, τα οποία αποτελούν την εξέλιξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σεζόν
Εισπρακτικά αυτή τη σεζόν, ήταν και εξακολουθούν να είναι σε καλά επίπεδα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος, πλην μιας περιόδου δέκα-δεκαπέντε ημερών που λόγω της φωτιάς υπήρξε μία κοιλιά στον τουριστικό τομέα, ωστόσο εδώ και δέκα ημέρες τουλάχιστον υπάρχει μία ανάκαμψη και οι εισπράξεις κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα που θεωρούνται πολύ ικανοποιητικά.

Με τους οδηγούς παραμένει το πρόβλημα αφού, αν και έκαναν δεύτερη προκήρυξη τον προηγούμενο μήνα, δυστυχώς οι θέσεις που κάλυψαν ήταν μόνο τρεις. Δηλαδή, συνολικά φέτος πήραν 8 οδηγούς από τις 38 θέσεις που προκήρυξαν! Όπως είπε, είναι μεγάλο πρόβλημα και αυτή η ταλαιπωρία που υφίσταται το επιβατηγό κοινό που οφείλεται καθαρά στην έλλειψη οδηγών.

Τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα φορτώνουν σε φορτιστές που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις της ΡΟΔΑ, απαιτούνται γύρω στις 4 με 4,5 ώρες για να φορτίσουν και έχουν αυτονομία 300 χλμ. τη φόρτιση ενώ θεωρούνται ιδανικά για το κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Φέτος πήραν τρία και επιπλέον αγόρασαν άλλα τέσσερα, μεγάλα, συμβατικά, για τις τουριστικές περιοχές (Φαληράκι, Ιξιά, Ιαλυσός) όπου εκ των πραγμάτων χρειάζονται λόγω του μεγάλου όγκου επιβατηγού κοινού.

 

Με πληροφορίες από Ροδιακή    Φωτο Δημοκρατική