Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Τέσσερις ακόμα υποψήφιοι με τον Γιώργο Χατζημάρκο από το Κουφονήσι, την Σύμη, την Πάτμο και την Κω

Την υποψηφιότητα τεσσάρων ακόμα πολιτών, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, της Μαρίας Αραμπατζή-Παντελιού στην ΠΕ Καλύμνου, του Παναγιώτη Μεγαλούδη στην ΠΕ Ρόδου, του Νίκου Νικολάου στην ΠΕ Κω και της Στέλλας Ρούσσου στην ΠΕ Νάξου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

H κ. Αραμπατζή – Παντελιού, καθηγήτρια φιλόλογος στην Πάτμο, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Ως γυναίκα με πολιτική συνείδηση και εκπρόσωπος της νέας γενιάς, αποτελεί για μένα πρωταρχικό μέλημα η επίλυση των προβλημάτων του τόπου μου, της Πάτμου καθώς και των υπολοίπων νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Με το ίδιο πάθος που υπηρετώ το λειτούργημα της εκπαιδευτικού εδώ και 14 χρόνια, και με ακόμη μεγαλύτερο, συντάσσομαι στο πλευρό του Γ. Χατζημάρκου, αποδεχόμενη την πρόσκλησή του να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιό του “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην ΠΕ Καλύμνου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να συμπαραταχθώ με την πλέον επιτυχημένη Περιφερειακή Αρχή στο Νότιο Αιγαίο και φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζημάρκου. Αναλαμβάνω τη δέσμευση να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του τόπου μας προς όφελος των πολιτών του, με τη δύναμη της γνώσης. Με δύναμη και αλήθεια ξεκινάμε τον αγώνα για να είναι το Νότιο Αιγαίο κάθε μέρα και πιο μπροστά!»

 

Ο κ. Μεγαλούδης,  μηχανολόγος μηχανικός και επιχειρηματίας στη Σύμη με ενεργό ενδιαφέρον σε ζητήματα βιωσιμότητας, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Διαχρονικά η κοινωνία μας καλείται να αντιμετωπίσει μία σειρά από κρίσεις και προκλήσεις μέσα από τις οποίες επηρεάζεται σημαντικά η υγεία ,το περιβάλλον, η οικονομία και η ποιότητα των συνθηκών της διαβίωσής μας εν γένει.

 

Απαιτείται συνεπώς ένα στρατηγικό μεν και αποκεντρωμένο δε σχέδιο δράσης για κάθε τομέα δημόσιας παρέμβασης και πολιτικής, το οποίο πρέπει να προσαρμόζεται στις διαγενεακές ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας προσφέρει σήμερα χρήσιμα εργαλεία για το δραστικό περιορισμό των προβλημάτων της κοινωνίας μας, αλλά και για την καλλιέργεια της κοινωνικής ευημερίας και προόδου ακόμα και στις πλέον παραμεθόριες περιοχές της ελληνικής Επικράτειας. Μέσα από την ιδιότητα μου ως Μηχανολόγος Μηχανικός βοήθησα το Δήμο Σύμης με μοναδικό μου γνώμονα να καταρτιστεί ένα καινοτόμο σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση, επιθυμώντας τα πρότυπα αυτά να γίνουν γνωστά και οδηγός για όλα τα νησιά του Αιγαίου μας.

Μέσα από τις δράσεις της αρμόδιας Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Δήμος Σύμης έλαβε δωρεάν τεχνική υποστήριξη για ένα ενεργειακό σύστημα που θα παράγει ζεστό νερό για όλο τον οικισμό του νησιού μας. Για την αντιμετώπιση λοιπόν της ενεργειακής φτώχειας και της προστασίας του περιβάλλοντος απαιτείται η οργάνωση πρωτοβουλιών ενεργειακής μετάβασης ισόρροπα για όλα τα νησιά της Περιφέρειας μας, όπως και η ανάπτυξη του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων σε ανοιχτή συνεργασία μεταξύ Δήμων- Περιφέρειας- Κοινωνίας των Πολιτών και της ίδιας της Αγοράς.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αυτή την τετραετία απέδειξε ότι πρωταγωνιστεί στην ενεργειακή μετάβαση των νησιών μας. Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ότι οι πρώτες εθνικές παρεμβάσεις επισημαίνουν ήδη την ουσιαστική αρωγή της ίδιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς το Κεντρικό Κράτος, πχ μέσα από τα παραδείγματα: της ηλεκτροκίνησης στην Αστυπάλαια, του ενεργειακού συμψηφισμού της Χάλκης, καθώς και του Tilos Project όπου τέθηκε σε λειτουργία «πράσινος» υβριδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, λοιπόν, για όλα τα παραπάνω, αλλά και για πολλά ακόμα περισσότερα, αποδέχομαι την πρόσκληση του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, του πλέον αποτελεσματικού Περιφερειάρχη στην Ελληνική Επικράτεια, ούτως ώστε να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.»

 

Ο κ. Νικολάου, οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος-Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Κω, με ενεργή ενασχόληση με τον αθλητισμό ως αθλητής μέχρι πρόσφατα και σήμερα ως διαιτητής μπάσκετ, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Ο Γιώργος Χατζημάρκος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι θέλει τη νέα γενιά Μπροστά.

Ως νέος άνθρωπος και μέσα από την ενασχόληση μου με τον αθλητισμό έχω διαπιστώσει το μεγάλο βάρος που δίνει στις αθλητικές υποδομές σε όλο το Νότιο Αιγαίο.

Είναι τιμή για μένα να δώσω τον αγώνα για ακόμα καλύτερες υποδομές στο νησί μας.

Δίπλα στους συμπολίτες μου, μαζί με τους συμπολίτες μου για την Κω του μέλλοντος.»

 

Η κ. Ρούσσου, μαγείρισσα στο Κουφονήσι, με πολυετή εμπειρία στα κοινά ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησιωτών «Η Κέρος»,  αναφέρει στη δική της δήλωση:

«Η καθημερινότητα σε ένα μικρό ακριτικό νησί και τα προβλήματα που αυτή έχει με ώθησαν στο να θέλω να εργαστώ για τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας, προωθώντας την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την οικονομική ανάπτυξη. Με την πολυετή εμπειρία μου στα κοινά, επιδιώκω να φέρω αποτελεσματικότητα και καινοτομία στις δράσεις της Περιφέρειας μας».

 

 

 

Βιογραφικό Μαρίας Αραμπατζή-Παντελιού

 

Η Μαρία Αραμπατζή-Παντελιού είναι φιλόλογος στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πάτμου «Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή».

Έχει πτυχίο Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής -Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Παιδαγωγικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά την τελευταία σχολική χρονιά, υπήρξε Συντονίστρια σχολικών τάξεων ενώ έχει διατελέσει Εκπαιδεύτρια στην υλοποίηση προγράμματος με θέμα : «Πρόγραμμα εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας σε Γονείς Μετανάστες»

 

 

Βιογραφικό Παναγιώτη Μεγαλούδη

 

Ο Παναγιώτης Μεγαλούδης είναι μηχανολόγος μηχανικός και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Σύμη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 χειρίζεται μηχανή ψηφιακής καθοδήγησης CNC και ίδρυσε επιχείρηση στην οποία παράγει ο ίδιος ξυλόγλυπτα αναμνηστικά είδη με σημείο αναφοράς την ιστορία και τον πολιτισμό της Σύμης, αλλά και τις παραδόσεις της νησιωτικότητας εν γένει.

Στις 10 Οκτωβρίου του 2021 παρουσίασε σχέδιο για τη βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση της Σύμης σε πανελλήνιας εμβέλειας ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο νησί. Το συγκεκριμένο σχέδιο κατατέθηκε για λογαριασμό του Δήμου Σύμης στη Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε. για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία σχετικά με την «καθαρή ενέργεια στα νησιά της Ευρώπης».

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης. Εκπόνησε την πρακτική του άσκηση στον τοπικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Σύμη.

Η δε πτυχιακή του εργασία επιλέχθηκε από τους καθηγητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης ανάμεσα στα πιο καινοτόμα Project μελετών των αποφοίτων και είχε θέμα: «Διαστασιολόγηση Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Σύμη αποτελούμενο από Αναστρέψιμο υδροηλεκτρικό έργο με χρήση θαλασσινού νερού και αιολικό πάρκο».

Τον Αύγουστο του 2017, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Σύμης, με δική του πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το Δήμο Σύμης διοργανώθηκε η πρώτη ημερίδα «πράσινης» ενεργειακής πολιτικής στο νησί, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων και με σκοπό οι κάτοικοι και φίλοι της Σύμης να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη νησιωτική Ελλάδα.

Ο πατέρας του Ιωάννης Μεγαλούδης και η μητέρα του Δέσποινα Νικολέττου κατάγονται και ζουν στην Σύμη.

 

 

Βιογραφικό Νίκου Νικολάου

 

Ο Νίκος Νικολάου είναι οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος-Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω.

Εργάζεται ως διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού σε πεντάστερα ξενοδοχεία, επιβλέποντας περισσότερους από 300 εργαζόμενους.

Σπούδασε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εξειδικεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Οργανισμών, Επιχειρήσεων και Τοπικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Τουριστικής Διαχείρισης.

Υπήρξε επί δεκαπέντε έτη αθλητής μπάσκετ με διακρίσεις και σήμερα είναι Διαιτητής στο ίδιο άθλημα.

 

 

Βιογραφικό Στέλλας Ρούσσου

 

Η Στέλλα Ρούσσου είναι μαγείρισσα σε επαγγελματικές κουζίνες και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησιωτών «Η Κέρος».

Γεννήθηκε στην Αμοργό, όπου μεγάλωσε και παρακολούθησε σχολείο. Στα 23 της μετακόμισε στο Κουφονήσι, όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα, με τον σύζυγό της, Μιχάλη Πράσινο, και τα δύο τους παιδιά, την Κοραλία, 24 ετών, και τον Γιώργο, 22 ετών.

Μετά το σχολείο, απασχολήθηκε επαγγελματικά για χρόνια με το παραδοσιακό κέντημα, όμως τελικά την κέρδισε η αγάπη της για τη μαγειρική. Γι αυτό΄, τα τελευταία 18 χρόνια εργάζεται ως μαγείρισσα σε επαγγελματικές κουζίνες.

Ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησιωτών «Η Κέρος» εδώ και 10 χρόνια, έχει αναλάβει τη διοργάνωση μεγάλων και προβεβλημένων εκδηλώσεων και έχει συνεργαστεί με πλήθος επίσημων κρατικών και εθελοντικών φορέων.