Περιφέρεια

Με ψέματα και ακροβασίες, πολιτική δεν γίνεται κα Καραγιάννη. Σας αρέσουν ή απλώς σας βολεύουν;

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην υποψήφια Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει η κα Καραγιάννη, υποψήφια Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ την επίδειξη άγνοιας, προσθέτοντας σ’ αυτήν και το στοιχείο της «δημιουργικής» ερμηνείας του νόμου, προκειμένου να στηρίξει τις ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες της.

Πουθενά δεν λέει -όπως ψευδώς ισχυρίζεται η κα Καραγιάννη- η παρ.2 του άρθρου 29 του ν. 4715/20, ότι αν η τελευταία μέρα του δεκαπενθημέρου είναι αργία (Σάββατο 15/7/2023), τότε η προθεσμία παρατείνεται για την επόμενη εργάσιμη (Δευτέρα 17/7/2023). Λέει απλά ότι οι αιτήσεις κατατίθενται εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου.

Η αρμόδια υπηρεσία, με την συνδρομή και του Νομικού Συμβούλου της ΠΝΑι, κατάρτισε την σχετική προκήρυξη ορίζοντας εκ των προτέρων και με σαφήνεια την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων (Παρασκευή 14/7/2023, ώρα 15:00). Η προκήρυξη ήταν σε γνώση κάθε ενδιαφερόμενου και κανείς δεν υπέβαλε ένσταση επ’ αυτής.

Η πολιτική γίνεται με αλήθειες και υπευθυνότητα κι αυτό απαιτεί πραγματική δουλειά και κόπο. Αν και δεν είναι δα και μεγάλος κόπος να μπεις και να διαβάσεις έναν νόμο. Είναι σίγουρα πιο βολικό να καταπίνεις αμάσητο και να αναπαράγεις ότι σου σερβίρουν κάποιοι επιτήδειοι ως αλήθεια, όμως μ’ αυτή την συνταγή πολιτική δεν κάνεις. Απλώς ακροβατείς και εκτίθεσαι!

Το Γραφείο Τύπου