Περιφέρεια

Απάντηση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ

Σε χθεσινή εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου κα Χρύσα Καραγιάννη, αναφέρθηκε σε «έλλειμμα δημοκρατίας», «αδιαφάνεια» και «σκάνδαλα» στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, φέρνοντας ως μοναδικό παράδειγμα τη διαδικασία χορήγησης τεσσάρων αδειών νέων φαρμακείων στο νησί της Ρόδου. Διαδικασία, που χειρίζεται η Υπηρεσία της οποίας προΐσταμαι.
Η κα Χρύσα Καραγιάννη προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, βασιζόμενη προφανώς σε απόψεις-καταγγελίες κάποιου εκ των ενδιαφερομένων, χωρίς να τις ελέγξει και να τις διασταυρώσει.
Χωρίς να επικοινωνήσει και να ζητήσει διευκρινίσεις και στοιχεία από την Υπηρεσία μας, τα οποία ευχαρίστως θα της παρείχαμε. Όπως οφείλει να κάνει κάθε πολιτικός που τοποθετείται δημόσια, κάθε πολιτικός που φιλοδοξεί να ασκήσει διοίκηση.
Σε κάθε περίπτωση, οφείλω να δηλώσω ότι η όλη διαδικασία έγινε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με πλήρη διαφάνεια και ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες.
Η παρούσα απάντηση δεν στοχεύει στο να αποτρέψει τον οποιονδήποτε από την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός του, στον βαθμό που θεωρεί ότι θίγεται.
Αντίθετα, εμείς θέλουμε να το κάνει, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να καταρριφθούν πανηγυρικά όλοι οι παραπάνω έωλοι ισχυρισμοί!
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
Μ. ΒΑΛΑΤΣΟΥ – ΜΗΤΣΟΥ