Δήμος

Αντιγκράφιτι μνημείων και στο 6ο Γυμνάσιο Ρόδου με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Στέφανου Δράκου (Φωτο)

Με ειδικό υλικό που προσφέρει αντιρρυπαντική προστασία ενάντια σε graffiti (συνθήματα) και επικόλληση αφισών, «ντύθηκε» έπειτα από το Δημοτικό Στάδιο Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» και το κτήριο που στεγάζεται το 6ο Γυμνάσιο Ρόδου (Οικοκυρική), έπειτα από σχετική οδηγία του Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου.

Ο ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ι. ΔΡΑΚΟΣ «ΕΠΙΣΤΡΩΣΕ» ΚΑΙ ΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ»

Σε όλο το περιμετρικό τοιχίο του σχολείου, εκτελέστηκαν οικοδομικές εργασίες, καθαρισμός των γκράφιτι, ελαιοχρωματισμός και επίστρωση με το ειδικό υλικό αντιρρυπαντικής προστασίας.

Η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη, δια του αρμοδίου Αντιδημάρχου Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, στο πλαίσιο διενέργειας σχετικής έρευνας για την αντιμετώπιση των συνθημάτων και των αφισών/αυτοκόλλητων, προέβλεψε την εγγραφή στον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου Ρόδου, τόσο για το 2022, όσο και για το 2023, υπηρεσίας με τίτλο: «Εργασίες Αντιγκράφιτι Μνημείων», η οποία ολοκληρώθηκε με ουσιαστικά και απτά αποτελέσματα το έτος 2022 στο περιμετρικό τοιχίο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» και το έτος 2023 στο περιμετρικό τοιχίο του 6ου Γυμνασίου Ρόδου.

Στο τοιχίο, εκτελέστηκαν οικοδομικές εργασίες, καθαρισμός των γκράφιτι, ελαιοχρωματισμός και επίστρωση με ειδικό υγρό για antigraffiti προστασία σε διαφορετικού τύπου επιφάνειες (αντιρρυπαντική προστασία). Αντιστοίχως, οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», όπως είναι ήδη γνωστό, αφορούσαν τον ελαιοχρωματισμό του με συγκεκριμένο κωδικό χρώματος, εγκεκριμένο από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού, απομάκρυνση υβριστικών συνθημάτων, καθώς και τοποθέτηση του ειδικού υλικού που προσφέρει αντιρρυπαντική προστασία ενάντια σε graffiti (συνθήματα) και επικόλληση αφισών.

Από σήμερα στο περιμετρικό τοιχίο του κτηρίου που στεγάζει το 6ο Γυμνάσιο Ρόδου, όπως ισχύει από το 2022 και για το Δημοτικό Στάδιο Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», ο καθαρισμός από υβριστικά συνθήματα ή παράνομη αφισοκόλληση μπορεί να γίνεται, ανέξοδα και άμεσα (!) μόνο με κρύο νερό υπό πίεση ή ακόμη και χρησιμοποιώντας ένα απλό λάστιχο ποτίσματος και τρίψιμο με κατάλληλο απορροφητικό πανί ή βούρτσα. Από σήμερα, ο Δήμος Ρόδου, εξοικονομεί χιλιάδες ευρώ που θα απαιτούνταν για συνεχείς ελαιοχρωματισμούς του περιμετρικού τοιχίου του 6ου Γυμνασίου Ρόδου κατά τη διάρκεια του έτους.

 

 

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων 

και Υπηρεσίας Δόμησης