Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστος Μιχαλάκης
Τουρισμός

Χ. Μιχαλάκης στον RV: Η Ρόδος πέτυχε για άλλη μια φορά. Ανακάμψαμε νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε (audio)

“Σε κάθε κρίση, ο κάθε προορισμός δείχνει τα αντανακλαστικά του. Πανίσχυρο το brand της Ρόδου”, δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

Εντυπωσιάζουν οι ρυθμοί ανάκαμψης του Ροδιακού Τουρισμού , τρεις μόλις εβδομάδες μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Νότιας Ρόδου . Οι αφίξεις αλλά και η ζήτηση παρουσιάζουν αύξηση.  “Η Ρόδος πέτυχε να ανακάμψει ποιο γρήγορα από ότι περιμέναμε” δήλωσε στον RealVoice και την Ρένα Παυλάκη,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστος Μιχαλάκης ενώ επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με όλα τα μηνύματα να συνηγορούν για ένα πολύ καλό Νοέμβριο σε επίπεδο αφίξεων.

Της Δέσποινας Κουλούμπρη

Οι ροές των τουριστικών αφίξεων κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή και όπως όλα δείχνουν, η Ρόδος αρχίζει να ανακτά το χαμένο έδαφος μετά τις πυρκαγιές.  Μάλιστα, υπήρχαν μέρες το αμέσως προηγούμενο διάστημα, με τις αφίξεις να βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα, ακόμη και από το αντίστοιχο διάστημα του 2022! Για να επιτευχθεί αυτό, προηγήθηκε σκληρή και συστηματική δουλειά από τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες.
«Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι το τουριστικό brand name είναι ανθεκτικό και ισχυρότατο. Αμέσως μετά την πυρκαγιά όλοι οι φορείς, η Περιφέρεια, ο Δήμος, οι επαγγελματικές ενώσεις, οι επιχειρηματίες, οι πράκτορες και οι ξενοδόχοι εργαστήκαμε συντονισμένα κάνοντας όλα όσα έπρεπε να γίνουν προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα που είχε δημιουργηθεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε αυτή την υψηλή ροή των κρατήσεων και αφίξεων. Ο ροδιακός τουρισμός έχει καταφέρει να ανακάμψει σε σημαντικό βαθμό, αν και η σεζόν τρέχει με διαφορετικές ταχύτητες σε κάθε περιοχή»,  δήλωσε ο κ. Μιχαλάκης, σημειώνοντας ότι περιοχές όπως το Κιοτάρι όπου το μέγεθος των ζημιών είναι μεγαλύτερο, θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν οριστικά.

Σημείωσε πάντως το ισχυρό κλίμα αλληλεγγύης προς τη Ρόδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “το Κιοτάρι το άνοιξαν οι επισκέπτες του”.

Ακούστε τον εδώ: