Τουρισμός

Ευχαριστήρια επιστολή του Γερμανού Πρέσβη στον Πρόεδρο της ΕΞΡ Μανώλη Μαρκόπουλο


Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο Γερμανός πρέσβης  Έρνστ Ράιχελ στον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλη Μαρκόπουλο, για την βοήθεια που προσφέρθηκε στους Γερμανούς τουρίστες στις δύσκολες ημέρες της πυρκαγιάς.

Ο Πρέσβης, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε να ξεκινήσει γρήγορα η αναδάσωση και το νησί να ανακάμψει γρήγορα.

Η επιστολή του Γερμανού πρέσβη, έχει ως εξής:

«Προς τον

Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Κύριο Μανώλη Μαρκόπουλο

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και όλους τους συνεργάτες και τις συνεργάτιδες σας για τα μέτρα που λάβατε για την προστασία και ευημερία των Γερμανών πολιτών κατά τη διάρκεια των δασικών πυρκαγιών στο νησί της Ρόδου.

Συμβάλλετε καθοριστικά ώστε σε συνεργασία με τους γερμανικούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από τις εκκενωθείσες περιοχές να μπορέσουν να φιλοξενηθούν μέσα σε λίγες ώρες σε άλλα ξενοδοχεία ή προσωρινά καταλύματα.

Το σημαντικότερο είναι όμως ότι δεν τραυματίστηκε σοβαρά ούτε ένας τουρίστας.

Πολλοί Γερμανοί που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το κατάλυμά τους είπαν στους συνεργάτες μου πόσο εξαιρετικά φιλόξενοι υπήρξαν οι κάτοικοι της Ρόδου και οι ελληνικές αρχές και πόσο βοήθησαν τους πυρόπληκτους τουρίστες.

Πολλοί από τους τουρίστες που οδηγήθηκαν σε διαφορετικά ξενοδοχεία, έμειναν σε αυτά και συνέχισαν κανονικά τις διακοπές τους χάρη σε αυτή τη γενναιόδωρη φιλοξενία.

Ευχόμαστε να μπορέσει να ξεκινήσει γρήγορα η αναδάσωση και να βοηθήσει, ώστε το νησί να ανακάμψει γρήγορα.

Με εκτίμηση,

Έρνστ Ράιχελ

Πρέσβης

Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα» .