Δήμος

Η Δημοτική Αρχή Ρόδου ενισχύει τη σχολική καθαριότητα για μία ακόμη χρονιά: Σε πλήρους απασχόλησης μετατρέπονται οι συμβάσεις 160 καθαριστριών

Ο Δήμος Ρόδου, έχει προκηρύξει την πρόσληψη 189 ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων των 10 Δημοτικών Ενοτήτων για το διδακτικό έτος 2023-2024, εξαντλώντας το όριο των θέσεων που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Για μία ακόμη χρονιά, η Δημοτική Αρχή Ρόδου συνεχίζει την πρωτοπορία, αποφασίζοντας να μετατρέψει τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης (τριών ωρών) των καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης, με βασικό γνώμονα τη διατήρηση καθαριότητας των σχολείων σε υψηλό επίπεδο.

Ειδικότερα, οι 160 από τις 189 καθαρίστριες που θα προσληφθούν, θα απασχολούνται με πλήρες ωράριο (6,4 ώρες ημερησίως), ενώ η αποζημίωση των επιπλέον εργατοωρών θα καλύπτεται από ίδιους πόρους του Δήμου Ρόδου. Επισημαίνεται, ότι δεν επεκτάθηκαν μόνο οι 29 συμβάσεις σχολικών καθαριστριών που θα τοποθετηθούν σε σχολικές μικρότερης δυναμικής, όπου οι ανάγκες είναι περιορισμένες.

«Πρώτος και από τους ελάχιστους (αν όχι ο μόνος) σε όλη την Ελλάδα, ο δήμος Ρόδου προβαίνει για μία ακόμη φορά, στη μετατροπή των συμβάσεων 160 σχολικών καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, αποδεχόμενος και την εισήγηση του προέδρου του ΕΚΡ Παναγιώτη Εγγλέζου.

Συνεισφέρει για το σκοπό αυτό το απαιτούμενο ποσό από τον προϋπολογισμό του για την αποζημίωση των επιπλέον ανθρωποωρών. Στόχος της Δημοτικής Αρχής του Αντώνη Καμπουράκη, είναι η πλήρης κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων σε καθαριότητα, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα συνολικά φιλόξενο και ζεστό σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά μας», δήλωσε ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Μετανάστευσης, Στράτος Καρίκης.