Περιφέρεια Πολιτική

Μητσοτάκης στο ITV: Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όσους τις έχασαν λόγω της φωτιάς

Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στην Ρόδο σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραμονή τους στο νησί τον φετινό Ιούλιο λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο νησί προσφέρει η κυβέρνηση, όπως ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο» για όλους όσους τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στο βρετανικό κανάλι ITV.

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε πως οι τουρίστες που το επιθυμούν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Ρόδο του χρόνου την άνοιξη για να ευχαριστηθούν το νησί και τις ομορφιές του.

«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο» για όλους όσους τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών, δήλωσε για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στο βρετανικό κανάλι ITV.

Στην ανακοίνωση του Πρωθυπουργού αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα social media ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος:
Για όσους επισκέπτες μας διέκοψαν τις διακοπές τους στη Ρόδο, προσφέρουμε δωρεάν μία εβδομάδα διακοπών στον χρόνο που αυτοί θα επιλέξουν μεταξύ του φθινοπώρου 2023 ή εντός του 2024. Θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να επιστρέψουν και να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα τόπο που τους έδειξε σεβασμό και τους προσέφερε ασφάλεια και αγάπη σε δύσκολες ώρες.
Η ιδέα αυτή, που συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό την αμέσως επόμενη ημέρα των δασικών πυρκαγιών, σήμερα ανακοινώθηκε από τον ίδιο στην εκπομπή Good Morning Britain του ΙTV.
Στον Τουρισμό μας, που αποτελεί και την κινητήρια δύναμη της οικονομίας μας, επενδύσουμε με στόχο την ανάκτηση του οποίου εδάφους χάθηκε σε ένα δύσκολο δεκαπανθήμερο και αυτό θα το πετύχουμε με συνεχή δουλειά. Τώρα και σε όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Και με σύμμαχο, την κοινωνία που ξέρει, θέλει και μπορεί.