Φωτιά στη Ρόδο: Αίρεται ο κίνδυνος για 9 οικισμούς
Κοινωνία Ρόδος

Yπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Αίρεται ο κίνδυνος για 10 χωριά της Ρόδου – Μήνυμα από το 112

Στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία

Αρκετές είναι και σήμερα οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς της Ρόδου οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίζονται με επιτυχία από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές.

Έτσι, αίρεται ο κίνδυνος για τους οικισμούς Μαλώνα, Χαράκι, Μάσσαρι, Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά, Πλημμύρι και οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το οποίο έστειλε μήνυμα μέσω του 112.

Φωτιά στη Ρόδο: Αίρεται ο κίνδυνος για 9 οικισμούς - Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

 

Παρόμοιο μήνυμα στάλθηκε και χθες για τις περιοχές Λίνδο, Κάλαθο και Πεύκους.

Παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα τουλάχιστον μέτωπα έχουν κοπάσει, παρουσιάζονται συχνές αναζωπυρώσεις με τις οποίες τα πεζοπόρα τμήματα, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που βρίσκονται στο πεδίο της φωτιάς, να δίνουν διαρκή μάχη προκειμένου να τα θέσουν υπό έλεγχο.

Στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για τον εναέριο συντονισμό τους.