Ρόδος

Ρόδος: «Άνθρακας» αποδείχτηκε ο κροκόδειλος Κανένα σημάδι ύπαρξης έως τώρα

Για δεύτερη ημέρα σήμερα συνεχίστηκαν οι έρευνες στον ποταμό της Κρεμαστής στην Ρόδο, για τον εντοπισμό κροκόδειλου ή άλλου είδους ερπετού, μετά τις καταγγελίες επιχειρηματία ότι του επιτέθηκε

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είπαν πως  είδαν κάτι μεγάλο να κινείται ενώ κάποιοι είδαν και την ουρά του επισημαίνοντας  πως ήταν κάτι που έμοιαζε σαν  κροκόδειλος.

Oι μέχρι στιγμής έρευνες των Αρχών δεν έχουν οδηγήσει σε αποτέλεσμα και δη ότι υπάρχει κροκόδειλος στον ποταμό της Κρεμαστής, στη Ρόδο

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως τα τελευταία 24ωρα, εθεάθη ζώο με ουρά που μοιάζει με αυτήν του κροκόδειλου και κρύβεται σε καλαμιές. Μάλιστα, ένα ζευγάρι κατήγγειλε ότι, καθώς περνούσε με το μηχανάκι σε δρόμο δίπλα από το ποτάμι, δέχθηκε επίθεση από το ερπετό στο πίσω μέρος του δικύκλου. Προτού προλάβουν όμως να δουν τι ήταν, εκείνο εξαφανίστηκε στις καλαμιές.

Πυροσβέστες με κλιμάκιο του Δασαρχείου βρίσκονται στο σημείο από χθες το πρωί και ερευνούν την περιοχή, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάτι.

Η Περιφέρεια με τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν μπει στην διαδικασία εξιχνίασης της υπόθεσης δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορετικές καταγγελίες για μεγάλο ερπετό και οφείλουν να διαπιστώσουν αν ελλοχεύει κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων.

Ο ποταμός εκτείνεται σε ένα μεγάλο μήκος και ξεκινά από την Παστίδα και εκβάλει στην θάλασσα της Κρεμαστής και ελέγχονται κυρίως τα σημεία όπου υπάρχει αυτή την περίοδο νερό, στοιχείο που χρειάζεται για να επιβιώσει -αν υπάρχει- κάποιο ερπετό μεγάλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το δασαρχείο έλεγξε και κροκόδειλους που έχει  ιδιώτης στην ευρύτερη περιοχή αλλά αυτοί ήταν στα κλουβιά τους .

Το Rodostoday.gr  επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστο Ευστρατίου ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη των καταγγελιών, αφετέρου ανέφερε ότι από τις έως τώρα έρευνες δεν έχει προκύψει κάτι. Δήλωσε δε ότι σε επικοινωνία που είχε με την ερπετολογική εταιρία και σύμφωνα με τις περιγραφές μάλλον πρόκειται για σαύρα τύπου Βολάνο ενώ απομακρύνεται το σενάριο να είναι κροκόδειλος.