Ελλάδα

Φοιτητής πήρε το αεροπλάνο 238 φορές ώστε να πηγαίνει για μάθημα στο πανεπιστήμιο

Δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσει σπίτι και έτσι πηγαινοερχόταν

Ένας Αμερικάνος φοιτητής στο Λος Άντζελες, του Μπιλ, δεν μπορούσε να νοικιάσει σπίτι για να σπουδάσει στο Σαν Φρανσίσκο και αποφάσισε να πηγαινοέρχεται τρεις φορές τη βδομάδα στο πανεπιστήμιο με αεροπλάνο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο αμερικανικό KTLA, ήταν ενθουσιασμένος όταν έμαθε πως έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μηχανικής του University of California, Berkeley. Ωστόσο, βλέποντας πως τα ενοίκια στην περιοχή ξεπερνούσαν τα 3.000 δολάρια το μήνα, είπε να μην αφήσει το μικρό και οικονομικό σπίτι που έμενε στο Λος Άντζελες και να πηγαίνει αυθημερόν στα μαθήματά του.

Έκατσε, τα υπολόγισε και είδε πως οι πτήσεις διάρκειας περίπου μιας ώρας από το ένα μέρος στο άλλο τον συνέφεραν οικονομικά. Πήγαινε τρεις φορές την εβδομάδα στο πανεπιστήμιό του, χωρίς να χάσει μάθημα και συνολικά για 238 πτήσεις από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι τον Μάιο του 2023 ξόδεψε 5.592 ευρώ.

Ο ίδιος ταλαιπωρήθηκε αρκετά, μιας και σηκωνόταν κάθε φορά στις 3 το πρωί, προκειμένου να βρίσκεται στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου στις 10, ωστόσο αν στο ίδιο 10μηνο διάστημα είχε επιλέξει να νοικιάσει σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο τα έξοδά του θα είχαν φτάσει ή ξεπεράσει τις 30.000 δολάρια.