Δήμος

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη για την απώλεια των Αναστάση και Δέσποινας Διακονικόλα

Από τα φυλλοκάρδια της Ρόδου μας, βγαίνει ένας βαθύς αναστεναγμός και μια μεγάλη συγκίνηση. Αποχαιρετάμε τον Αναστάση Διακονικόλα και τη σύζυγό του Δέσποινα που μετά από 75 χρόνια κοινής ζωής, έφυγαν πλήρεις ημερών. Μαζί. Την ίδια μέρα. Με διαφορά τριών ωρών μη αντέχοντας ο Αναστάσης την απώλεια της Δέσποινας.

Η Σορωνή λέει το τελευταίο αντίο σε αυτό το τόσο ξεχωριστό ζευγάρι υπερηλίκων που απολάμβανε την εκτίμηση και το σεβασμό όλων μας, αποτελώντας στη ζωή και στο θάνατο παράδειγμα αγάπης, αφοσίωσης και συντροφικότητας. Αυτό το μήνυμα εκπέμπει η Ρόδος αποχαιρετώντας τους. Η ζωή είναι μαζί. Είναι άνθρωποι. Είναι ακατάλυτοι δεσμοί μέσα στο χρόνο.

Και αυτά τα φωτεινά παραδείγματα τα έχουμε σήμερα ανάγκη όσο ποτέ. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η τεχνολογική, οικονομική και κοινωνική πρόοδος να σημαίνουν απώλεια των διαχρονικών αξιών μας που μας κράτησαν όρθιους μέσα στους αιώνες. Κι αυτή την ισορροπία θέλουμε και μείς ως Δημοτική Αρχή να εκφράσουμε. Πρώτοι και με ρεκόρ ναι, αλλά χωρίς να χάσουμε την ψυχή μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης που θα τους σκεπάσει. Υποκλινόμαστε με σεβασμό μπροστά στο μεγαλείο τους, στο μεγαλείο της αγάπης.