Περιφέρεια

Γιώργος Υψηλάντης στον RV: Δεν αξίζει στο ΠΑΣΟΚ, να παριστάνει σήμερα την χειρότερη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ (audio)

Απάντηση στους αήθεις προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γ. Χατζημάρκου, από μεμονωμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην κομματική τηλεδιάσκεψη της Κυριακής υπό τον Σκανδαλίδη

“Όταν  μια κομματική διαδικασία ξεκινά με συκοφαντικούς, προσβλητικούς, εμπαθείς και μειωτικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του αντιπάλου -ευτυχώς όχι από όλους τους μετέχοντες- αυτό δεν προοιωνίζει μια κάποια θετική εξέλιξη του εγχειρήματος. Αντίθετα υπονομεύει την προοπτική του χώρου για μια αξιοπρεπή εμφάνιση και στη συνέχεια αξιοπρεπή παρουσία. Υπονομεύει την προσπάθεια και συντηρεί την λογική τοξικότητας που είδαμε το 2019”. 

Αυτό τόνισε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο ο Γιώργος Υψηλάντης, εκπρόσωπος Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με αφορμή τη στάση που τηρούν μεμονωμένα στελέχη του κόμματος, στην πορεία προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Οκτώβρη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του RV, στην κομματική τηλεδιάσκεψη της περασμένης  Κυριακής υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη, μεμονωμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταφέρθηκαν κατά του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, με αήθεις, προσβλητικούς, προσωπικούς χαρακτηρισμούς, επιδεικνύοντας ένα πρωτοφανές μένος, αλλά και προσωπική εμπάθεια, που ευτυχώς δεν χαρακτηρίζει ολόκληρο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και ο κόσμος του οποίου παίρνουν αποστάσεις από προσωπικές ατζέντες που οδηγούν το κόμμα στον απομονωτισμό και την περιθωριοποίηση.

“Να υπενθυμίσω το αυτονόητο. Η χολή που κουβαλάει κάποιος μέσα του, είναι επικίνδυνη για τον ίδιο και όχι για τους γύρω του. Την λογική της τοξικότητας δεν την καταδίκασε μόνο ο κόσμος, αλλά και η ίδια η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Τα αποτελέσματά της ο κόσμος τα έχει αποτιμήσει κι είναι εντυπωσιακό πως κάποια κατά τα λοιπά έμπειρα κομματικά στελέχη, δεν έχουν διδαχθεί απ’ αυτά. Δεν αξίζει στο ΠΑΣΟΚ, να παριστάνει σήμερα την χειρότερη εκδοχή του Συριζα. Ας διδαχθούν τουλάχιστον κάτι από την αξιοπρεπή και αξιοσέβαστη πολιτική στάση του ΚΚΕ και την παρουσία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο”, πρόσθεσε ο κ. Υψηλάντης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση και του ιδίου, σημειώνοντας ότι “αυτά που είπε χθες ο Γιώργος Πόκκιας στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, τα έχω ακούσει από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δε φορούν παρωπίδες. Ο Γιώργος Χατζημάρκος έχει πετύχει και είναι αποτελεσματικός, μας αρέσει δε μας αρέσει…”

Πιο αναλυτικά, ο Γιώργος Υψηλάντης δήλωσε:

Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε φιλοδοξία συμμετοχής στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου. Αρκεί να γίνει με όρους πολιτικής, δηλαδή με ευπρέπεια, με αντιπαράθεση ιδεών, θέσεων και σχεδίου.

Αυτό που δεν είναι καλοδεχούμενο από εμάς και σίγουρα δεν θα ωφελήσει τον τόπο αλλά και οποιονδήποτε θα το επιχειρήσει, είναι η επανάληψη ενός τοξικού εκλογικού κλίματος με ύβρεις, συκοφαντίες, ψεύδη και όλα τα συναφή καλούδια, όπως τα βιώσαμε το 2019.

Σεβόμαστε και τιμούμε τα πολιτικά κόμματα, πόσο μάλλον το ΠΑΣΟΚ που κουβαλά μια μακρά ιστορία ειδικά στον χώρο της αυτοδιοίκησης, έχοντας αναδείξει σ’ αυτόν τον χώρο, πλειάδα πολιτικών του στελεχών.

Οι διαδικασίες που ακολουθούν τα κόμματα για την επιλογή υποψηφίων που θα στηρίξουν στις εκλογές, είναι δική τους εσωτερική υπόθεση και δεν μας αφορά μιας και δεν μετέχουμε σ’ αυτές.

Όταν όμως μια κομματική διαδικασία ξεκινά με συκοφαντικούς, προσβλητικούς, εμπαθείς και μειωτικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του αντιπάλου -ευτυχώς όχι από όλους τους μετέχοντες- αυτό δεν προοιωνίζει μια κάποια θετική εξέλιξη του εγχειρήματος. Αντίθετα υπονομεύει την προοπτική του χώρου για μια αξιοπρεπή εμφάνιση και στη συνέχεια αξιοπρεπή παρουσία. Υπονομεύει την προσπάθεια και συντηρεί την λογική τοξικότητας που είδαμε το 2019. Να υπενθυμίσω το αυτονόητο. Η χολή που κουβαλάει κάποιος μέσα του, είναι επικίνδυνη για τον ίδιο και όχι για τους γύρω του. Την λογική της τοξικότητας δεν την καταδίκασε μόνο ο κόσμος, αλλά και η ίδια η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Τα αποτελέσματά της ο κόσμος τα έχει αποτιμήσει κι είναι εντυπωσιακό πως κάποια κατά τα λοιπά έμπειρα κομματικά στελέχη, δεν έχουν διδαχθεί απ’ αυτά. Δεν αξίζει στο ΠΑΣΟΚ, να παριστάνει σήμερα την χειρότερη εκδοχή του Συριζα. Ας διδαχθούν τουλάχιστον κάτι από την αξιοπρεπή και αξιοσέβαστη πολιτική στάση του ΚΚΕ και την παρουσία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι η παράταξή μας είναι καθαρά αυτοδιοικητική και πολυσυλλεκτική. Απευθύνεται στην κοινωνία και ενσωματώνει στους κόλπους της ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές-ιδεολογικές αναφορές. Δεν είμαστε τα ανθρωπάκια του Γαίτη.

Όμως όλοι έχουμε συμφωνήσει σε κάτι. Να δουλέψουμε σκληρά, με αφοσίωση και στοχοπροσήλωση για την υλοποίηση ενός σχεδίου, που φέρνει τα νησιά μας και τους ανθρώπους τους, όλο πιο μπροστά, όλο πιο ψηλά!

Έχω ξαναπεί ότι οι πρωτιές και τα ρεκόρ δεν είναι για μας αυτοσκοπός. Προκύπτουν όμως:

  • 1η Περιφέρεια της Ευρώπης σε ανάπτυξη
  • 1η Περιφέρεια σε πληθυσμιακή αύξηση
  • 1η Περιφέρεια στην βαριά βιομηχανία της χώρας, στον τουρισμό
  • 1η Περιφέρεια στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων

Αυτά όλα κάτι δείχνουν. Αν μη τι άλλο ότι έχουμε ένα καλό σχέδιο, ότι δουλεύουμε με αφοσίωση και επιμονή πάνω σ’ αυτό και γι’ αυτό φέρνουμε αυτά τα υπέροχα αποτελέσματα. Δεν είναι έπαρση και αλαζονεία αυτό που νοιώθουμε. Είναι χαρά και ικανοποίηση ότι δεν χάνουμε τζάμπα τον καιρό μας, ότι δεν πάει στράφι ο κόπος μας.

Αυτό συμβαίνει και σήμερα που μιλάμε. Δεν κατεβάσαμε τα μολύβια για να κάνουμε εκλογές. Συνεχίζουμε με την ίδια ένταση και τον ίδιο ρυθμό τη δουλειά μας. Δεν μας αντέχουν πια οι εργολάβοι, δεν μας φτάνουν τα διαθέσιμα μηχανήματα, τα διαθέσιμα υλικά, δεν μας προλαβαίνουν τα logistics. Κι ας βλέπουμε κάθε μέρα ως αποτέλεσμα της δουλειάς μας, τη θεαματική βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών μας, όπως για παράδειγμα στη γραμμή της ΚασοΚαρπαθίας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν θα κάνουμε εκλογές. Προφανώς και θα κάνουμε.

Θα το ξαναπώ. Και μας αρέσουν και ξέρουμε να κάνουμε εκλογές!