Περιφέρεια

Η Ρόδος στο Παρίσι Μέρα 3η: Στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό του Παρισιού ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ «Παρίσι-Ρόδος: Από τη μία όχθη στην άλλη»

Στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό του κέντρου του Παρισιού, στο Saint Eustache église, εκτυλίχθηκε η τρίτη ημέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας «Παρίσι-Ρόδος: Από τη μία όχθη στην άλλη», κλείνοντας το πολυθεματικό καλλιτεχνικό γεγονός με μια συγκλονιστική μουσικοθεατρική εκδήλωση.
Μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό, η βραβευμένη χορωδία “Μικρόκοσμος”, που είναι γνωστή και στο κοινό της Ρόδου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στο νησί, παρουσίασε ένα δίωρο πρόγραμμα χορωδιακής μουσικής και θεάτρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη φετινή πρώτη διοργάνωση κατά την οποία η Ρόδος προβάλλεται μέσω των καλλιτεχνικών γεγονότων του Φεστιβάλ στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας τέθηκαν οι βάσεις για το μέλλον και κυρίως την επόμενη χρονιά, κατά την οποία το Παρίσι φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.
Η αποδοχή του κόσμου σε αυτό το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας στο Παρίσι με επίκεντρο τη Ρόδο υπήρξε ιδιαιτέρως θερμή καθ’ όλη τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, κατά τις οποίες επισημάνθηκε η στενή συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Γαλλική Γερουσία, την πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, το Γαλλικό Ινστιτούτο και τη γαλλική προξενική αρχή στη Ρόδο.
Αναφορικά μάλιστα με την τελευταία, η επίτιμη πρόξενος Αλίκη Μοσχή, αναφέρθηκε στο ρόλο του καταλύματος της Γαλλίας στη Ρόδο ως χώρος συνάντησης και ανταλλαγών μεταξύ Γάλλων και Ελλήνων δημιουργών και ως σημαντικό πολιτιστικό πνεύμονα του νησιού.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Χρήστος Μπάρδος σχολίασε ακόμα μία φορά πως το Φεστιβάλ αποτελεί πιστοποίηση των στενών σχέσεων των δύο πόλεων και την αρχή μιας συμφωνίας για τον πολιτισμό μεταξύ Παρισιού και Ρόδου και συνεχάρη τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του Φεστιβάλ, Σάββα Καραντζιά και Χρύσανθο Αντωνίου για την εξαιρετική οργάνωση, συμπληρώνοντας:
«Η Περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου έχει συμβάλει, ώστε το όνομα των νησιών μας και η υπενθύμιση της ομορφιάς και της φιλοξενίας τους, να ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν είναι η κατακόρυφη αύξηση των τουριστών και των πτήσεων στην μετά -covid εποχή».
Επόμενος σταθμός το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Ρόδο με πλήθος εκδηλώσεων.