Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Υποψήφιος ξανά με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Γιάννης Μαργαρίτης από τη Νάξο

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Γιάννη Μαργαρίτη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου.

Ο κ. Μαργαρίτης, επιχειρηματίας στον Τουρισμό και Έπαρχος Νάξου, ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας από θέσεις ευθύνης, με σημαντική ενασχόληση με τον τομέα του Τουρισμού αλλά και με εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί για ακόμα μια θητεία με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Μπροστά το Νότιο Αιγαίο». Κάποιοι θεώρησαν ότι είναι απλώς ένα τυπικό όνομα ενός  αυτοδιοικητικού συνδυασμού.

Είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο.

Είναι ο στόχος, το όραμα και κυρίως η δέσμευση του Γιώργου Χατζημάρκου και όσων  το πιστέψαμε για να πάμε την Περιφέρειά μας και Μπροστά και Ψηλά.

Σε αυτή την προσπάθεια, συμμετέχω ως αιρετός και με συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης (Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού, Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών – Ακτοπλοΐας – Επικοινωνιών – Κρουαζιέρας και Εντεταλμένος σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Κυκλάδων) τα τελευταία 9 χρόνια.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους υπεράνω πολιτικών ή ακόμα και αυτοδιοικητικών επιλογών: σύμφωνα με την Eurostat, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ακόμα και εν μέσω πανδημίας παρουσίασε την μεγαλύτερη ανάπτυξη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.  Η σημερινή διοίκηση με σχέδιο και πρόγραμμα διασφάλισε πόρους-ρεκόρ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών σε όλα τα νησιά.

Ειδικότερα για τα νησιά μας Νάξο, Αμοργό, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Δονούσα και Ηρακλειάς. 

Το έργο μας είναι ορατό και μετρήσιμο. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Έχουμε το σχέδιο, την όρεξη και τη θέληση να συνεχίσουμε και να κάνουμε ό,τι πρέπει για να διασφαλίσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αναβάθμιση των βασικών υποδομών, την ποιότητα της δημόσιας παιδείας και υγείας, την τουριστική ανάπτυξη.

Να κάνουμε ακόμα καλύτερη την ποιότητα ζωής των χιλιάδων κατοίκων και των εκατομμυρίων επισκεπτών μας.

Σε αυτή την προσπάθεια, θα δώσω για ακόμα μία φορά το «παρών» και θα είμαι υποψήφιος μαζί με τον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο»

Με ευθύνη, σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και με αληθινή αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα και έκανα την οικογένειά μου. Κυρίως όμως με αίσθημα καθήκοντος απέναντι σε αυτά που μας παρέδωσαν οι γονείς και οι παππούδες μας με την ευχή να τα διατηρήσουμε και να τα κάνουμε ακόμα καλύτερα.

Με ειλικρινείς ευχαριστίες για την πολύχρονη στήριξη που μου δίνετε, ζητώ ισχυρή και καθαρή εντολή για να διεκδικήσω αυτά που μας αξίζουν”.

Βιογραφικό

O Γιάννης Μαργαρίτης είναι επιχειρηματίας Τουρισμού, Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων καθώς και Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης.

Γεννήθηκε το 1980. Κατάγεται από τη Νάξο, όπου ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, από πολύ μικρή ηλικία, στον τομέα του τουρισμού.

Ασχολείται με σεβασμό και μεράκι για την πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού.

Στηρίζει ηθικά αλλά και οικονομικά κάθε αξιόλογη δράση, που αφορά τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την παιδεία.

Εκτελεί επίσης καθήκοντα ως:

  • Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (εκπρόσωπος των Κυκλάδων)
  • Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)

Έχει διατελέσει:

  • Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Συγκοινωνιών
  • Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού
  • Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου
  • Δημοτικός Σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
  • Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
  • Αντιπρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο Νάξου
  • Αντιπρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Πολυκρέτη, η οποία έχει να επιδείξει πλούσια πολιτιστική και εκπαιδευτική δράση και έχουν δύο παιδιά.