Ρόδος

Ρόδος: Βίντεο ντοκουμέντο από ελικόπτερο με το τουριστικό πλοιάριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το τουριστικό πλοιάριο στη Ρόδο έχει τυλιχθεί στις φλόγες εν πλω.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένη την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

@its_billotos_384 Φωτια σε πλοιο στη Ροδο #sar #superpuma #as332superpuma #pilot #cockpit #pilotlife #rhodeisland #aegeansea #greece ♬ πρωτότυπος ήχος – bill

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, στο ημερόπλοιο επέβαιναν 96 άτομα, τα οποία επιβιβάστηκαν σε πλωτά του Λιμεναρχείου και σε παραπλέοντα σκάφη που έσπευσαν στην περιοχή και μεταφέρθηκαν ασφαλείς σε παραλίες από τα Στεγνά μέχρι τα Κολύμπια.

Ρόδος: Βίντεο ντοκουμέντο από ελικόπτερο με το τουριστικό πλοιάριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες
ΡΟΔΟΣ ΣΚΑΦΟΣ

Κάποιοι από τους Βρετανούς τουρίστες τράβηξαν το σοκαριστικό βίντεο, αφού είχαν διασωθεί και βρισκόταν σε ασφαλή απόσταση από το φλεγόμενο ξύλινο πλοίο.

Όπως ήταν φυσικό μετά την τεράστια πυρκαγιά, μόνο ερείπια απέμειναν, καθώς το πλοίο καταστράφηκε ολοσχερώς και αργότερα βυθίστηκε στα ελληνικά ύδατα.

Στην περιοχή έσπευσαν 5 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ σε κατάσταση γενικού συναγερμού τέθηκε το νοσοκομείο Ρόδου.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Λιμενικού Σώματος η αποβίβαση των επιβατών ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα δυσάρεστο, αφού όλοι όσοι βρισκόταν στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους.

 

Δείτε το βίντεο του Λιμενικού:

 

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του εν λόγω πλοίου, κατά παράβαση του άρθρου 277 Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου), του άρθρου 292 Π.Κ. (παρακώλυση συγκοινωνιών), του άρθρου 306 Π.Κ. (έκθεση σε κίνδυνο), του άρθρου 314 Π.Κ. (πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια), του άρθρου 13 του Π.Δ. 55/1998 (πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης) και παρ. 03 του άρθρου 223 του ΚΔΝΔ (μη διάσωση των ναυτιλιακών εγγράφων του πλοίου).

Στη συνέχεια, συνελήφθη και έτερο μέλος του πληρώματος, λόγω προσκόμισης με καθυστέρηση την κατάσταση επιβαινόντων επί του Ε/Γ – Τ/Ρ πλοίου, κατά παράβαση της παρ. 02 του άρθρου 5 του Π.Δ. 23/1999, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει.