Χελώνα γέννησε τα αυγά της ανάμεσα σε ξαπλώστρες στην παραλία Έλλη
Ρόδος

Χελώνα γέννησε τα αυγά της ανάμεσα σε ξαπλώστρες στην παραλία Έλλη

Ανάμεσα σε ξαπλώστρες και ομπρέλες γέννησε τα αυγά της μια χελώνα στην παραλία Έλλη στη Ρόδο

 Tο περιστατικό καταγράφηκε στις 30 Ιουνίου

Στο σημείο, όπως αναφέρει με ανάρτησή της στα social media η πρόεδρος του  Α.Σ. Ιππόκαμπος – Κολυμβητές Ανοιχτής Θαλάσσης Ρόδου Μαρία Τσιμέττα , με σωστό συντονισμό απ’ όλους αποκλείστηκε ο χώρος από τους επιστήμονες του Rhodes Aquarium – @ΥΔΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΟΔΟΥ  Εργαζόμενοι στις ομπρέλες της παραλίας Έλλη σε συνεργασία με τον  Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου και τον Α.Σ. Ιππόκαμπος – Κολυμβητές Ανοιχτής Θαλάσσης Ρόδου  με προσοχή και χωρίς να δημιουργούν θορύβους, άφησαν τη χελώνα να εναποθέσει τα αυγά της στην άμμο και αφού τα σκέπασε και έφυγε, δημιούργησαν ένα πρόχειρο προστατευτικό φράχτη για να γίνει η επώαση χωρίς να καταστραφούν.

 

Η Μαρία Τσιμέττα με ανάρτηση της στα socila media αναφέρει τα εξής
Καλό μήνα με θετικά συναισθήματα
Στην πιο κεντρική παραλία του νησιού μας αποφάσισε αυτή η χελώνα ν αφήσει τ αυγά της .
Με σωστό συντονισμό απ’ όλους αποκλείστηκε ο χώρος από τους επιστήμονες του Rhodes Aquarium – @ΥΔΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
Εργαζόμενοι στις ομπρέλες της παραλίας Έλλη βοήθησαν στην ενημέρωση με βίντεο και φωτογραφίες και ο χώρος κάτω απ’ την πρώτη ομπρέλα θα μείνει κενός για 55 ημέρες μέχρι την εκκόλαψη.Οι “ομπρελάδες” έχουν αμέριστη αγάπη για τον τόπο τους . Δεν θέλω να σκεφτώ που θα κατέληγαν τ αυγά της χελώνας αν άλλοι ήταν υπεύθυνοι του χώρου της παραλίας .
Μέλη του Α.Σ. Ιππόκαμπος – Κολυμβητές Ανοιχτής Θαλάσσης Ρόδου συμμετείχαν στο όλο εγχείρημα
στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει ο Σύλλογος με τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου