Κως: Στον ανακριτή ο 32χρονος για τη δολοφονία της Αναστάζια
Αστυνομικό

Κως: Στον ανακριτή ο 32χρονος για τη δολοφονία της Αναστάζια

Η ώρα της αλήθειας για το έγκλημα με τη δολοφονία της Αναστάζια έχει φτάσει και η Κως περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός συνεχίζει να αρνείται τα πάντα…

Οι αστυνομικοί εκφράζουν τη βεβαιότητα πως έχουν δέσει την υπόθεση με τη δολοφονία της Αναστάζια και πλέον ο ανακριτής καλείται να αποφασίσει για την τύχη του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού που κατηγορείται για το έγκλημα. Μια σειρά από στοιχεία τον έχουν βάλει με την πλάτη στον τοίχο. Ο ίδιος επιμένει πως είναι αθώος, πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στα δραματικά γεγονότα, αλλά οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας, οι αντιφάσεις του και τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας, δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια.

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που την περασμένη εβδομάδα ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για τις νέες διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του για βιασμό αλλά και ανθρωποκτονία της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία.

Ο 32χρονος αλλοδαπός θα κληθεί ενώπιον του ανακριτή να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν, σχετικά με τον τρόπο, τον τόπο, αλλά και τα αίτια της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια. Μετά την παραίτηση του συνηγόρου που είχε οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο, την υπεράσπιση του 32χρονου ανέλαβε η κα. Αθηνά Φουντωτού.

Παράλληλα η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, διά του δικηγόρου της, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας εις βάρος του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, για το έγκλημα που φέρεται να έχει διαπράξει εις βάρος της Αναστάζια.

Το δεύτερο κινητό του 32χρονου

Από τις αναλύσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και από την ανάλυση των ενεργών κινητών τηλεφώνων στην επίμαχη περίμετρο που βρέθηκε η σορός της 27χρονης, οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο δράστης της δολοφονίας είχε και μία δεύτερη τηλεφωνική συσκευή, με την οποία έκανε κάποια πολύ ουσιαστικά και επίμαχα τηλεφωνήματα πριν, αλλά και ακριβώς μετά τη δολοφονία.

Η συσκευή αυτού του κινητού δεν έχει βρεθεί ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο να ήταν κάποιο καρτοτηλέφωνο με πλαστά στοιχεία. Έτσι, η έρευνα τους επεκτείνεται για να εντοπίσουν τα άτομα που γνώριζαν τις κινήσεις του 32χρονου ενώ ενδεχομένως από εκεί να προκύψει και όλο το σχέδιο φυγής του, από το νησί.

Τα στοιχεία για το έγκλημα

Tο πρωί της Τρίτης, 13 Ιουνίου, έχει καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας να πηγαίνει σε κατάστημα ανταλλακτήριο και να κάνει ανάληψη χρημάτων. Εκεί ρώτησε αν μπορούσε να βγάλει εισιτήριο, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. Αργότερα όμως πήγε σε ταξιδιωτικό γραφείο όπου έβγαλε εισιτήριο για Ιταλία. Για αυτή την κίνηση δεν ενημέρωσε κανέναν. Ούτε καν τον Πακιστανό συγκάτοικό του.

Στους αστυνομικούς έλεγε πως δέχτηκε πρόταση για δουλειά και την αποδέχτηκε επειδή το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος. Οι αξιωματικοί κράτησαν την απάντησή του και περίμεναν την ανάλυση από το κινητό του τηλέφωνο.

μητέρα της Αναστάζια τόνισε στο Live News πως καμία ποινή δεν είναι αρκετή για τον δολοφόνο της κόρης της. Είναι πεπεισμένη όμως πως ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός είχε και συνεργούς στο έγκλημα, που ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί. Άφησε αιχμές για την ελληνική αστυνομία, λέγοντας πως αν και είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή, έχασε πολύτιμο χρόνο.

Αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Αναστάζια

Ο Μπαγκλαντεσιανός ο οποίος δεν έχει σπάσει στην ανάκριση και δεν έχει παραδεχθεί ούτε τη δολοφονία, ούτε τον βιασμό, επιχείρησε, όπως αποκαλύπτεται, να σβήσει και τα ηλεκτρονικά του ίχνη. Σύμφωνα με το Mega, ο 32χρονος έψαχνε στο Google πώς θα διαγράψει από το κινητό του το στίγμα GPS που έδειχνε τις κινήσεις του. Αφού κατάφερε να σβήσει τα δεδομένα από το δικό του κινητό, πήρε το τηλέφωνο της Αναστάζια κι έκανε ακριβώς το ίδιο.

Oι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ άνοιξαν τα κινητά τόσο του θύματος όσο και του δράστη και βρήκαν όλα τα δεδομένα που προσπάθησε να διαγράψει ο 32χρονος κατηγορούμενος.

Το GPS ουσιαστικά ήταν αυτό που «έδεσε» την υπόθεση, καθώς φάνηκε η κοινή τους πορεία από την ώρα που έφυγαν από το σπίτι, μέχρι την ώρα της δολοφονίας και της απόρριψης του σώματος της Αναστάζια. Οι αστυνομικοί, δηλαδή, είδαν τα στοιχεία από την ώρα που εντοπίστηκε η 27χρονη στο μίνι μάρκετ μέχρι την ώρα που έφυγαν η Ανταστάζια και ο 32χρονος κι ο τελευταίος επέστρεψε στο σπίτι του.